al

El MACBA i SANT LLUC obren una col·laboració per a la difusió i transferència dels principis actius de l’art contemporani dins la nostra comunitat artística.

L’exposició La passió segons Carol Rama és una ocasió idònia per encetar una sèrie de tallers que hem anomenat «A la manera de», basats en l’experimentació i el coneixement d’una producció artística significativa des de la condició, el context i la plasmació d’idees, més enllà d’aproximacions i consideracions tècniques. El taller El dibuix apassionat de Carol Rama, conduït per Francesca Llopis amb la col·laboració del comissariat de la mostra, pretén afavorir el contagi de les actituds de l’artista italiana, més que no pas la imitació formal concreta de la seva extensa obra de dibuix.

L’obra de Carol Rama, que s’estén al llarg de set dècades (1936-2006), suposa la invenció d’una gramàtica visual pròpia que contrasta amb les representacions de la sexualitat de la modernitat: el cos femení –alhora mutilat i amenaçant, violentat i irreductiblement desitjant– es presenta actiu i vital. Servint-se de la paleta carnal del fauvisme, Rama posa en relleu una proposta subversiva de resistència a la normalització. Actualment se la considera una artista imprescindible per entendre les mutacions de la representació en el segle XX.

Francesca Llopis és una artista barcelonina d’arrel pictòrica que, des de 1981, s’ha significat per una àmplia producció en clau poètica que vehicula a través de mitjans molt diversos, des del dibuix i la pintura fins a les videoinstal·lacions.

Activitat organitzada pel Cercle Artístic de Sant Lluc en col·laboració amb el MACBA.

A la manera de... El dibuix apassionat de Carol Rama

Programa

DISSABTES 31 DE GENER, 7 I 14 DE FEBRER DE 2015
Lloc: Sales d’exposició planta 0

Dissabte 31 de gener, de 17 a 19 h
Visita il·luminada a l’exposició La passió segons Carol Rama a càrrec de Teresa Grandas, co-comissària de la mostra

Dissabte 7 de febrer, de 17 a 21 h

Sessió 1: Taller d'apunts al natural evocant l’estil i la temàtica de Carol Rama, amb la col·laboració de la model Muntsa Colldeforn

Dissabte 14 de febrer, de 17 a 21 h
Sessió 2: Taller «a la manera de» Carol Rama, dins les sales de l’exposició

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68

Exposició


Continguts relacionats

Vídeos

Àudios

Visita comentada a l'exposició 'La passió segons Carol Rama', per als Amics del MACBA (en castellà)

Publicacions