La poètica dels autòmats o de les joguines en moviment i els records dels aparells automatitzats del Tibidabo, amb els seus miralls embruixats, esdevenen una nova forma lúdica. Des de la poètica brossiana, el seu imaginari és una font de sorpreses, com els titelles d’Els 4 Gats o els referents de Dau al Set de les avantguardes històriques.

Automatàrium és una instal·lació teatral que té com a referent I’univers dels autòmats, uns escurabutxaques de caire recreatiu construïts a finals del segle XIX i principis del XX. La Monyos i Ia Gipsy Queen, dos enginys exposats a l’històric Museu del Tibidabo, en són una mostra. A Automatàrium, un conjunt d’actors i actrius se situen dins unes cabines individuals de fusta i metacrilat que fan reviure les construccions antigues. Moviments cíclics, dinàmics, elements de comèdia, evocacions del circ, el cant i el mim: una interacció amb l’espectador que ha accionat amb una fitxa l’enginy i que el situa en aquesta mena de terra de meravelles característica de Joan Brossa.

Autòmats: Oriol Aubets, Neus Umbert, Jorge Andolz, Mila Von Chobiak, Tamsin Hull, Tatiana Da Silveira, Joaquin Ortega, Jaume Jové
Firaire, director, vestuari, productor i manager: David Berga
Escenografia: Pablo Paz

Barribrossa 2015

Patrocinador principal d'activitats:
Estrella Damm
Automatàrium

Programa

DISSABTE 23 DE MAIG DE 2015, 19 H
Lloc: Atri del Museu.
Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68

Continguts relacionats

Vídeos