El programa d’aquest any s’obre amb un concert a duo entre l’artista, cineasta i músic Luke Fowler i el músic experimental Richard Youngs: un concert-performance en què tots dos posen en pràctica en directe una mena d’idiorítmia on es barregen la música electrònica de Fowler i l’obertura creativa de Youngs. En els seus concerts exploren la potència de l’element lúdic a través de diversos gèneres musicals, atesa la seva formació heterogènia que va de la música clàssica en piano i guitarra a l’experimentació amb el punk-rock i tota una varietat de pràctiques travessades pel D.I.Y.

Luke Fowler ha desenvolupat una pràctica que és alhora individual i col·laborativa, poètica i política, estructural i documental, d’arxiu i profundament humana. Posant l’èmfasi en comunitats, pensadors que miren enfora i la història de l’esquerra, les seves pel·lícules en 16 mm giren entorn dels moviments alternatius a Gran Bretanya, des de la psiquiatria fins a la fotografia, la música o l’educació. Treballa regularment amb artistes del so com Toshiya Tsunoda, Lee Patterson, Mark Fell, Eric La Casa, Jean Luc Guionnet, Marcus Schmickler, John Chantler i Richard McMaster.

Richard Youngs ha conviscut amb la música tota la vida. Va descobrir el poder de la forma artística aporrinant el piano familiar quan era un nen enrabiat de cinc anys. Durant els 45 anys següents, ha intentat utilitzar el mateix poder experimental, lúdic i ingenu en els seus directes i en les seves 140 gravacions. Adoptant tècniques d’enregistrament de guerrilla, es regeix per l’ètica independent del D.I.Y. Procura no repetir-se i cada vot de confiança és una expressió del seu caràcter essencialment jove (Youngs-ness).

Imatge cortesia de Luke Fowler i Richard Youngs

Programa

DISSABTE 28 D'ABRIL, 18.30 h
Lloc:
Atri MACBA.
Entrada gratuïta. Fins a completar aforament

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68