al

Què passa quan el virtuosisme del percussionista de N.M.O. posa a prova la seva vigorèxia fins a l’extenuació, acompanyat per l’adrenalina de la cultura de club i el vocabulari de la música per ordinador? Què passa quan Judy Dunaway grapeja, rebrega i tensa la delicada superfície d’un globus de làtex, com si fos una extensió del seu gest i el seu cos? Què passa quan Alex Mendizabal agafa aquest mateix instrument, el tuneja i omple tot un dia tot l’espai de globus? Què passa quan els hits del rap passen pel filtre vocal de Lina Lapelyte? Què passa quan Fela Borbone converteix la seva síndrome de Diògenes en un Mierdofón? Què li passa pel cap a Goodiepal? Lorem Ipsum passa.

Lorem Ipsum presenta una sèrie de propostes que operen en els marges i els replecs de moltes coses alhora: música, performance, investigació artística, experimentació; operacions diverses i sorprenents de desplaçament de llenguatges, significats, gestos i objectes, des de la música, a la recerca d’una amable estranyesa.

Comissariat per Alicia Escobio i Anna Ramos

Patrocinador principal d'activitats:
Estrella Damm
Goodiepal & Pals

Programa

DIJOUS 6, 13, 20 I 27 JULIOL, a les 20.30 h

DIJOUS 6 DE JULIOL, a les 20.30 h. Sala d'exposicions Convent dels Àngels
Fluxus techno
N.M.O. L’artista noruec Morten J. Olsen i el barceloní Rubén Patiño carreguen el llegat de Fluxus d’una pràctica disciplinada pròxima a l’exercici marcial i l’exercitació gimnàstica extrema, amb la mateixa naturalitat amb què les seves estructures de rave, techno i derivats abracen el tambor i la música per ordinador.

DIJOUS 13 DE JULIOL, a les 20.30. Atri Meier
Globus com a instruments
*La instal·lació d’Alex Mendizabal es podrà visitar a l’atri del museu de manera gratuïta durant tot el dia. A les 20.30 h apagat de la instal·lació a l'Atri Meier. A les 21 h comença la performance de Judy Dunaway a l’Auditori Meier.

Alex Mendizabal
La pràctica d’Alex Mendizabal es caracteritza per la construcció d’instruments i l’espacialització sonora i sovint adopta formes inusuals, com els films cecs, els concerts en moviment o la música subaquàtica. En aquesta ocasió, Mendizabal ocuparà l’atri del museu amb globus, sabó, cigrons i la intersecció sonora que provoca el seu creuament.

Judy Dunaway
Judy Dunaway va començar a experimentar amb globus inspirada per John Cage i influenciada pel moviment Fluxus, la improvisació lliure i altres avantguardes. La crisi de la sida de principis dels vuitanta la va portar a explorar sense inhibició l’extraordinària paleta sonora que obre la inadvertida qualitat conductora de so del làtex inflat.

DIJOUS 20 DE JULIOL, a les 20.30 h. Capella MACBA
Excèntrics amb banda
Felofón
Fela Borbone és autodidacte, exorcista de circuits electrònics i inventor del Mierdofón, un dispositiu que activa instruments de percussió (llaunes, bidons, safates) mitjançant petits bastonets impulsats per electroimants. L’autor de Rocanrol por el puto morro l’anomena «patxanga roboroquera».

Goodiepal & Pals
El danès Goodiepal ha invertit molt de temps i energia a fugir d’estereotips i expectatives. La seva croada per la pedagogia radical i l’especulació sci-fi amb notació gràfica per no avorrir a la futura intel·ligència artificial passa ara per la seva etapa més política, amb intervencions en camps de refugiats, lectures incendiàries sobre la noció d’Europa i format banda.

DIJOUS 27 DE JULIOL, a les 20.30 h. Capella MACBA
Òpera a base de rap
Lina Lapelyte
La peça Candy Shop és una cançó, una obra de música de cambra, una intervenció, una provocació, una audició i una classe de ball. En la seva versió The Circus, el septet de veus femenines s’acompanya d’una orquestra i cor masculí locals per desplaçar els jocs de poder de les cançons de rap a l’imaginari de la cançó de bressol.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68