Activitat retransmesa en streaming.

Quines són les formes d’una crisi neoliberal? Com es produeixen, formalitzen, reconeixen i circulen? Per a què serveixen i per mitjà de quines estratègies? Es troben en disputa? A partir de l’anàlisi de diverses figures sorgides de l’última crisi global, Germán Labrador planteja una reflexió sobre què pot significar actualment una pràctica estètica emancipadora sota el neoliberalisme i quin pot ser el lloc de la crítica cultural en aquest context. Ens interessaran experiències artístiques civils que s’han produït al llarg dels últims deu anys a diverses escales, així com possibles transferències entre art, informació i activisme, i entre cultures populars i dispositius de domini de caràcter estatal, espectacular i corporatiu.

Germán Labrador és professor associat al departament de Llengües i Cultures Lusohispàniques de la Universitat de Princeton des de 2008. Els seus interessos inclouen la història cultural i literària, els estudis de la memòria, la poesia, els moviments socials i les cultures urbanes. La seva àrea d’investigació principal són les cultures ibèriques modernes i contemporànies. Abans de Princeton va impartir classes a la Universitat de Salamanca i a la Universitat d’Hamburg. Entre les seves nombroses publicacions, destaquen Letras arrebatadas. Poesía y química en la transición española (2009), sobre un grup de poetes clandestins espanyols i la seva relació amb les utopies psicodèliques de 1968 fins al consum d’heroïna als anys vuitanta, i Culpables por la literatura. Imaginación política y contracultura en la transición española (2014), sobre la importància dels moviments alternatius en la transició democràtica i la seva defensa de la ruptura amb el franquisme i la participació ciutadana.

Imatge de Rafa Armada Romero per Proyecto Brandaris, maig 2017

Programa

Activitat retransmesa en streaming.

21 DE MARÇ DE 2018, 19 h
Preu: 5 €. Amics del MACBA, gratuït.
Lloc: Auditori Meier. Accés per a persones amb mobilitat reduïda a través de l’edifici Meier (recepció del museu) lavabos_adaptats_15.jpg

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68