Així com les protestes socials contra les retallades tenen unes tisores com a símbol, Llobet & Pons proposen una acció simbòlica amb l’objecte tisores, a través d’una experiència col·lectiva que afectarà directament els cabells dels participants. Aquest ritual involucra físicament la gent i ens pot fer reflexionar sobre les conseqüències de les nostres accions i sobre els efectes dòmino. Si amb aquestes mateixes tisores els governs retallen en cultura o en educació, això no només afecta allò més immediat (escoles, professors, alumnes..) sinó que, com a pilars socials bàsics que són, acaba afectant tot el sistema.

En un sistema recíproc les peces estan relacionades entre si, i una acció provoca reaccions en totes les parts que en depenen, i fins i tot pot posar en marxa una reacció en cadena. Llobet & Pons ens proposen una performance realitzada per un grup de perruquers, col·locats en fila i formant una rotllana. Cadascun li talla el cabell al de davant mentre el de darrere l’hi està tallant a ell, tancant un cercle recíproc.

Les restes de la performance (un cercle de cabell a terra) quedaran visibles al públic. Una escultura molt fràgil que anirà perdent la seva forma. La gent anirà trepitjant el cercle, provocarà corrent d’aire en passar o s’endurà pèls a la sola de la sabata, i d’aquesta manera contribuirà a la desmaterialització de l’obra fins a la total desaparició.

Més informació: http://www.llobet-pons.net

Amb la col·laboració de: Miguel Griñó i Cebado

Patrocinador principal d'activitats:
Estrella Damm
Cercle de perruquers

Programa

DISSABTE 22 D'OCTUBRE DE 2016, 19 h
Lloc: Atri del museu
Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68

Continguts relacionats

Vídeos