Així com les protestes socials contra les retallades tenen unes tisores com a símbol, Llobet & Pons proposen una acció simbòlica amb l’objecte tisores, a través d’una experiència col·lectiva que afectarà directament els cabells dels participants. Aquest ritual involucra físicament la gent i ens pot fer reflexionar sobre les conseqüències de les nostres accions i sobre els efectes dòmino. Si amb aquestes mateixes tisores els governs retallen en cultura o en educació, això no només afecta allò més immediat (escoles, professors, alumnes..) sinó que, com a pilars socials bàsics que són, acaba afectant tot el sistema.

En un sistema recíproc les peces estan relacionades entre si, i una acció provoca reaccions en totes les parts que en depenen, i fins i tot pot posar en marxa una reacció en cadena. Llobet & Pons ens proposen una performance realitzada per un grup de perruquers, col·locats en fila i formant una rotllana. Cadascun li talla el cabell al de davant mentre el de darrere l’hi està tallant a ell, tancant un cercle recíproc.

Les restes de la performance (un cercle de cabell a terra) quedaran visibles al públic. Una escultura molt fràgil que anirà perdent la seva forma. La gent anirà trepitjant el cercle, provocarà corrent d’aire en passar o s’endurà pèls a la sola de la sabata, i d’aquesta manera contribuirà a la desmaterialització de l’obra fins a la total desaparició.

Més informació: http://www.llobet-pons.net

Amb la col·laboració de: Miguel Griñó i Cebado

Patrocinador principal d'activitats:
Estrella Damm
Cercle de perruquers

Programa

DISSABTE 22 D'OCTUBRE DE 2016, 19 h
Lloc: Atri del museu
Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68

Continguts relacionats

Vídeos

Reconstituir el desordre d’una possible ciutat. Utilitzar la maqueta no com un element de projecte sinó com una representació d’alguna cosa que ja existeix.
Jordi Colomer