El passat 8 de març (Dia Internacional de la Dona) caminar per Barcelona va ser una experiència diferent, com una onada amb la marea alta: feministes, transfeministes i dones convocades a una vaga laboral, de cures i de consum, van omplir els carrers. Quin és l’origen d’aquesta mobilització / onada / inundació de cossos que van desbordar els carrers de la ciutat? En el manifest del 8M ho descriuen així: «Ens precedeix una llarga genealogia de dones activistes, sufragistes i sindicalistes. Les que van portar la Segona República, les que van lluitar a la Guerra Civil, les que van combatre el colonialisme i les que van formar part de la lluita antiimperialista.»

Qui són aquestes primeres dones activistes, sufragistes i sindicalistes que van portar la Segona República de les quals parla el manifest?

Us proposem descobrir-ho en una trobada dividida en dos dies i dues rutes, seguint la pista de les seves pròpies publicacions en revistes llibertàries, cròniques, entrevistes i antologies feministes. En aquest segon recorregut, caminarem pel districte de Gràcia a la llibreria / cooperativa / editorial Aldarull, al barri de la Vila de Gràcia, per continuar cap a la llibreria cooperativa La Caníbal, a la Gràcia Nova.

Coordinat per Laura
Valencia Lozada

Foto: Laura Valencia Lozada

Programa

DISSABTE 2 DE FEBRER, a les 11 h
Participants:
10
Lloc: Casa de les Punxes, avinguda Diagonal, 420, Gràcia
Preu: gratuit. Amb inscripció prèvia

InscripcióReserva la teva plaça fent clic al botó.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68
Quan treballo, no penso en l’art. Miro de pensar en la vida.
Jean-Michel Basquiat