al

L’hemisferi dret és la part del nostre cervell encarregada de gestionar les emocions.

L’hemisferi dret és una nova manera d’explorar la Col·lecció del MACBA. És una dinàmica educativa que no es construeix a partir de cap coneixement previ sobre art contemporani, sinó a través de la seves possibilitats emocionals –ja siguin aquestes d’atracció o de rebuig– que ens ofereix el contacte amb la pràctica artística actual. El projecte s’adreça a estudiants de secundària i batxillerat i s’estructura a partir de càpsules audiovisuals de caràcter monogràfic. És un sistema d’aproximació a determinats artistes i actituds que dóna peu a debats i activitats per desenvolupar directament a l’aula, i que acaben amb una visita singular al Museu.

La proposta està concebuda com un recurs transversal a tot el currículum escolar, i pren l’experiència artística com a eina de reflexió per afavorir un dels principis bàsics més destacats: “Conèixer i valorar la realitat del món contemporani”. En aquest cas, L’hemisferi dret convida a fer-ho no només a partir de l’art sinó també mitjançant el pla d'acció tutorial. La implementació del projecte en el marc de les tutories contribueix a fer créixer l'alumnat en els aspectes intel·lectual, emocional i reflexiu, a l’hora que permet treballar habilitats de participació activa en contextos d'aprenentatge col·lectiu.

L’hemisferi dret es treballa en dues fases: la primera té lloc a l'aula, amb el suport d’un material adreçat especialment al professorat amb recursos pensats per genera els diàlegs i les activitats proposades. La segona fase consta d'una visita al Museu, on els joves tindran la ocasió de confrontar-se directament amb les obres de la Col·lecció MACBA.

L'hemisferi dret és un projecte per al MACBA creat pel comissari independent David Armengol i l'artista Jordi Ferreiro.

Telèfon d’atenció per a grups i programes educatius 93 412 14 13
educacio [at] macba [dot] cat

Continguts relacionats

Activitats

Imatges

L’hemisferi dret
La meva obra és el meu cos, el meu cos és la meva obra.
Helena Almeida