Dijous, 30 de març 2023

El MACBA presenta aquesta publicació fruit de la intervenció “L’estadi, el pavelló i el palau”, que Domènec va realitzar al Pavelló Alemany de Mies van der Rohe i Lilly Reich l’any 2018 en el marc de l’exposició del MACBA Domènec. Ni aquí ni enlloc.

Un catàleg fruit de la col·laboració de la Fundació Mies van der Rohe i el MACBA que recull l’impacte de les imatges que va deixar la intervenció al Pavelló Mies van der Rohe i que la documenta extensament amb els articles de l’artista mateix, de Juanjo Lahuerta i de Teresa Grandas, comissària de l’exposició al MACBA.
 
Entre el 18 d’abril i el 6 de maig de 2018, es va poder visitar al Pavelló Mies van der Rohe la intervenció de Domènec, que feia referència a la utilització, després de la Guerra Civil, d’alguns dels recintes de l’Exposició Internacional de 1929 de Barcelona com a espais d’internament d’immigrants. Una situació que es va agreujar quan l’ajuntament de la ciutat va decidir utilitzar l’Estadi Olímpic per allotjar “temporalment” els veïns del Somorrostro, que hi van viure fins al 1968. El títol d’aquest treball prové d’un article de J. M. Huertas Claveria publicat a la revista Destino el 10 de desembre de 1966.

En col·laboració amb
Fundació mies van der rohe
Fotografia de la instal·lació feta al interior del pavelló Mies van der Rohe

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.