Activitat posposada

Partint de les teories de Murray Schaffer sobre l’escolta i de l’ecologia acústica –anomenada també estudi dels paisatges sonors–, aquest taller planteja el concepte de silenci a l’aula. Ens hem parat alguna vegada a escoltar com sona la nostra classe? I l’entorn de l’institut? Existeix realment el silenci?

Durant el taller farem l’exercici de prendre consciència del nostre entorn a través de l’escolta. Perquè no tots vivim al mateix barri, ni tenim la mateixa cultura culinària, ni fem les mateixes activitats extraescolars, examinarem com cada individu té una realitat social diferent que reflexa una realitat sonora diferent. I com l’escolta d’aquest entorn pot ser un exercici interessant per parlar precisament d’aquestes diferències. 

Laura Llaneli (Granada, 1986) va cursar estudis musicals i diplomatura en Disseny Gràfic. És llicenciada en Belles Arts i màster en Art Sonor per la Universitat de Barcelona. És membre de Sons de Barcelona, del col·lectiu Nenazas i del grup de música Pradera. També és editora del bloc d’art sonor d'Hangar i tutora a Metàfora-Studio Arts Programs. El seu treball explora la relació entre la producció i l’experiència sonora-musical, i les pràctiques i els dispositius de les arts visuals contemporànies: emfasitza l’impacte de les variacions sobre els patrons i estructures estables en certs productes culturals, posa a prova la resistència del so pop com a icona social, altera cançons de la música popular recent o varia paràmetres a través de la traducció, la qualitat temporal o l’espacial. El seu treball se centra en la producció, educació i investigació artística i musical, i els seus projectes es formalitzen en concerts, instal·lacions, performances, discos o publicacions. Entre els seus premis, destaquen Art For Change 2019 (La Caixa), Premi Miquel Casablancas 2018, Premi Embarrat 2017 i Barcelona Producció 2014. Ha exposat a Casaplan (Valparaíso), Swinton&Grant (Madrid), ADN Platform (ADN Galería), Espai 2 (Galeria Àngels), MMSU (Croàcia), Art3 (França), Lo Pati (Amposta) i Fundació Antoni Tàpies, entre d’altres. Ha fet residències a Casa de Velázquez, Art3 Valence, Lo Pati Balada, MMSU Rijeka, Estruch Sabadell i Hangar Barcelona. Actualment treballa a l’espai Salamina.
www.laurallaneli.com/
 

En col·laboració amb:

Logo Santander Fundación
 
© Foto: Jose Begega
Reconstituir el desordre d’una possible ciutat. Utilitzar la maqueta no com un element de projecte sinó com una representació d’alguna cosa que ja existeix.
Jordi Colomer