al

Hem creat aquest laboratori sensorial per ampliar imaginaris i pràctiques d’una manera lúdica i política. A partir de la nostra multiplicitat de cossos i sensorialitats, farem un taller en què investigarem sobre la nostra sexualitat i la nostra percepció corporal. Generarem un espai de confiança, seguretat i joc, tenint en compte els temps i processos de cadascú. Resignificarem les nostres diferències i peculiaritats corporals veient-les com un plus i no com un inconvenient a la nostra sexualitat, generant diferents estratègies per crear imaginaris en què ens vegem i se’ns vegi com cossos desitjables i que desitgen. 

Mitjançant dinàmiques que travessen el cos, experimentarem amb multiplicitat de pràctiques d’acord amb la nostra mobilitat, sensorialitat i desitjos, ampliant pràctiques i imaginaris. Experimentarem les pràctiques sensorials a què ens inviten els nostres cossos generant nous desitjos i imaginaris sexoafectius.
https://elenaurkopostop.com/laboratorio-sensorial/
 

PATRICIA CARMONA és diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona. Des del 2011, és presidenta de l’associació ASPAYM Catalunya, associació referent de lesionats medul·lars i altres diversitats físiques. Fundadora del col·lectiu de dansa-teatre Liant La Troca, des del 2010 ha fet més de cinquanta actuacions en diferents escenaris com el Mercat de les Flors dins el festival L’Art Impossible, o el CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) dins el festival Dies de Dansa, així com en diferents espais públics, sempre des d’una perspectiva de la lluita per la diversitat. Activista de les aliances feministes de les persones amb diversitat funcional, participa activament en diferents projectes com el curt Nexos o la pel·lícula Vivir y otras ficciones, en què es visibilitza la sexualitat dels cossos que no encaixen en els paràmetres de normalitat corporal.

 

ELENA-URKO és llicenciadx en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i unx de lxs fundadorxs del col·lectiu Post-Op. Treballa al voltant de la resexualització de l’espai públic abordant la sexualitat i el gènere des de la noció de cos i performance. Ha col·laborat en diversos projectes artístics i educatius com el Programa d’Estudis Independents del MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona) o a ASPAYM Catalunya (associació de persones amb lesió modular i altres discapacitats físiques). Ha fet intervencions en centres com el Palau de la Virreina de Barcelona o el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía de Madrid. Ha estat convidadx especial a la Biennal de Performance de Buenos Aires per fer un seminari-taller sobre pràctiques corporals i cossos dissidents. Actualment, el treball de Post-Op se centra en qüestions de sexualitat i diversitat funcional. En aquest àmbit destaca la col·laboració realitzada al documental Yes, we fuck! o el projecte de disseny de pròtesis i ortesis sexuals Pornortopedia.
www.elenaurkopostop.com

Coorganitzat:

L'Internationale. Our Many Europes. Co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union
 

Our Many Europes és un programa de la confederació europea de museus "L'Internationale" i cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea. Els membres de L'Internationale (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Moderna Galerija (MG + msum), Ljubljana, Van Abbemuseum, Països Baixos, MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona, Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie, SALT Research and programs a Istanbul i Ankara, i el Museu Reina Sofia, Madrid) i els seus socis del National College of Art and Design y (NCAD), Dublín i Valand Academy (Gothenburg University) estan presentant més de 40 activitats públiques (conferències, exposicions, tallers) des d'ara fins a maig de 2022.

Laboratorio sensorial para corporalidades disidentes

Inscripció: És necessari enviar una carta de motivació (màxim 10 línies) a docenciapei [at] macba [dot] cat abans del 6 de febrer.

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.