El MACBA presenta Els etcèteres de Joan Brossa, un recull de poesia visual de 1970 i fins ara inèdit que forma part del cicle Poemes habitables. El volum ha estat publicat a França pel centre internationale de poésie Marseille (cipM), amb un ajut de la Institució de les Lletres Catalanes. Es tracta del primer llibre de poesia visual de Joan Brossa que es publica d'ençà de la seva mort.

Hi intervindran Manuel Guerrero, expert en l'obra de Joan Brossa i comissari de les exposicions Joan Brossa. Poesia i carnaval (Museu d'Art Jaume Morera, 1999) i Joan Brossa o la revolta poètica (Fundació Joan Miró, 2001); i Marc Audí, autor d'una tesi doctoral sobre la poesia visual de Brossa, traductor del poeta al francès i prologuista del llibre. La presentació de l'acte anirà a càrrec de Glòria Bordons, patrona de la Fundació Joan Brossa, i Mela Dávila, cap del Centre d'Estudis i Documentació MACBA.

Amb motiu de la presentació del llibre, s'exposarà el manuscrit original –un conjunt de 28 poemes visuals que no s'havien mostrat mai–, que actualment custodia el Centre d'Estudis i Documentació MACBA, juntament amb l'arxiu personal i la biblioteca de Joan Brossa.

Activitat organitzada en col·laboració amb la Fundació Joan Brossa.

Joan Brossa "Els etcèteres", 1970

Programa

Dijous dia 1 de març a les 19 h.
Centre d'Estudis i Documentació MACBA
Tel. 93 4817904
centredestudis [at] macba [dot] cat