Dissabte 13 de maig de 2023

En àrab, Jamsa (خمسة) o Tafust (ⵜⴰⴼⵓⵙⵜ), en amazic, es refereix a la mà de Fàtima: un símbol de protecció i de defensa. Sota aquest estendard i per celebrar la Nit dels Museus, Ikram Bouloum presentarà la seva música a l’Atri del museu —el cor del MACBA—, i la seguirà un DJ set de Pasaporteman, sobrenom de Baba Sy, cofundador del col·lectiu barceloní Jokkoo. Una constel·lació de sons de la diàspora africana en diàleg amb l’exposició de l’artista Bouchra Khalili, autora de pel·lícules i videoinstal·lacions que entreteixien històries d’alliberament i solidaritat postcolonial. 

Els directes de la DJ i productora Ikram Bouloum (Torelló, 1993) exploren un so radicalment plural que desmantella qualsevol narrativa essencialista al voltant d’un suposat xoc de cultures. Marcada per la dislocació geogràfica, la memòria sònica de Bouloum enllaça ritmes i freqüències subgreus que teixeixen una cartografia possible del Sud Global: des del global bass fins a l’experimentació postclub, passant per la música de ball del Magreb i les arrels amazics que travessen la història íntima de l’artista.

Aquest esperit panafricanista constitueix la raó de ser del col·lectiu barceloní Jokkoo, del qual Baba Sy és fundador. Creat el 2019, la militància musical d’aquest col·lectiu ha situat al bell mig de la nit barcelonina les estètiques i polítiques no hegemòniques de la diàspora africana.

Participants

Ikram BouloumBaba Sy
Pasaporteman (DJ set) i Ikram Bouloum (live)

Programa

21:30-22:30 h

Ikram Bouloum (live)

22:30-24:00 h

Pasaporteman (DJ set)

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.


Exposició