Amb motiu de la presentació del nou lloc web del MACBA, aquesta jornada pretén obrir un debat públic sobre l'ús de la xarxa per part dels museus i sobre l'especificitat del mitjà respecte dels seus usos per part dels artistes.

Internet i els mitjans digitals han contribuït decisivament a redefinir el genèric tradicional dels "nous mitjans". Aquesta jornada vol servir d'espai de debat que permeti fer un balanç de les aportacions d'aquests anys, tant des del punt de vista tecnològic com artístic i cultural. En aquest sentit, es plantejaran, entre d'altres, qüestions sobre el museu com a espai de producció i de la hibridació dels aspectes expositius i comunicatius, de la possible existència d'una nova esfera pública digital desterritorialitzada i del potencial de les noves tecnologies per canalitzar i promoure noves formes d'autogestió que desafien la noció tradicional d'autonomia artística, la institució per excel·lència de la qual és històricament el museu.

Ja s'ha acceptat que el museu ha de ser part i contenidor de les experiències artístiques vinculades a la xarxa, per tal com s'involucra en una acció de producció, exposició i conservació. Aquest debat es proposa definir l'estat actual de la relació entre les institucions museístiques i Internet, tot establint coordenades i línies d'actuació per al futur.


Programa

16.00 h. Conferència càrrec de Christiane Paul, conservadora de New Media Arts i fundadora de l'Artport, l'espai expositiu en línia del Whitney Museum de Nova York i cofundadora i editora d'Intelligent Agent.

18.00 h. Presentació del nou lloc web del MACBA a càrrec dels responsables del seu concepte i desenvolupament: Roberta Bosco, Stefano Caldana i el col·lectiu d'artistes area 3.

19.00 h. Taula rodona amb la participació de Christiane Paul, José Ramón Alcalá, director del MIDE (Museu Internacional d'Electrografia) i catedràtic de Noves Tecnologies a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Conca, i Roc Parés, artista i professor de la Universitat Pompeu Fabra, moderada per Roberta Bosco.

Serveis Culturals MACBA
tlf. 93 412 08 10 (ext. 346)