Dissabte 17 i diumenge 18 de juliol de 2021

Mirar i ser mirat. Aquesta és l’essència d’un acte performatiu que passa dins d’una bola transparent. L’art és, de vegades, premonitori. Aquest espectacle, creat inicialment el 2015, va predir sense voler-ho l’època pandèmica iniciada el 2020.

Distanciament social, restriccions de moviment, comunicacions mitjançant les eines tecnològiques: en aquest context, l’art, la cultura i, en concret, l’acte creatiu han esdevingut un símbol de resistència. Tancat dins d’una gran bola de plexiglàs, purpurina i llum col·locada sobre un suport, com una d’aquestes velles màquines de xiclet, Steven Cohen convoca tot d’éssers vius a un acte conjunt per celebrar la vida.

Està aïllat per un material que no li permet cap comunicació verbal, però alhora està permanent connectat amb tots nosaltres de manera visual. No us recorda, potser, les situacions de confinament que heu viscut durant l’últim any? Cada espectador i espectadora es podrà acostar a la bola de manera individual i interactuar amb el performer, mantenint-li la mirada (o no) i protagonitzant amb ell alguna mena d’intercanvi. De quin tipus? Una mirada, un breu videoclip o una obra física. Dependrà de vosaltres mateixos, perquè aquí no existeix el concepte d’espectador passiu.

Nascut a Sud-àfrica el 1962, Steven Cohen és un performer, coreògraf i artista plàstic que viu a França i que ha dedicat la seva carrera artística a crear unes intervencions en espais públics que sovint treuen a la llum aspectes marginals de la societat. Amb un compromís clar, l’artista es qüestiona, amb les seves accions, la seva condició d’home blanc, jueu, gai i sud-africà. La seva pròpia història i les seves vivències, un vestuari triat amb cura i un maquillatge sorprenent d’una gran sofisticació són les eines que utilitza en les seves creacions.

Una producció de la Compagnie Steven Cohen. Aquest projecte ha tingut el suport del Fons d’ajuda a la creació de la ciutat de Bordeus. Aquest espectacle va fer residència a l’Atelier des Marches (Bordeus) l’estiu del 2020. La Compagnie Steven Cohen té el suport de la DRAC de Nova Aquitania i del Consell Departamental de la Gironda.

Coreografia, escenografia, vestuari i interpretació: Steven Cohen
Regidoria: Yvan Labasse
Management: Samuel Mateu
Fotografia: Pierre Planchenault

En col·laboració amb
Logo Grec 2021 sense llima
En el marc de Dissabtes MACBA, gràcies a Uniqlo
Dissabtes MACBA
Uniqlo
iBall. Steven Cohen

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.


Continguts relacionats

Activitats

Imatges

iBall. Steven Cohen Grec 2021. Festival de Barcelona. Foto: Alice Brazzit
iBall. Steven Cohen Grec 2021. Festival de Barcelona. Foto: Alice Brazzit
iBall. Steven Cohen Grec 2021. Festival de Barcelona. Foto: Alice Brazzit
iBall. Steven Cohen Grec 2021. Festival de Barcelona. Foto: Alice Brazzit
iBall. Steven Cohen Grec 2021. Festival de Barcelona. Foto: Alice Brazzit