al

Secundària, batxillerat i cicles formatius

Aquest programa pretén irrompre en la gran narrativa de la història de l’art i provocar noves perspectives sobre allò que el discurs normalitzat ha soterrat o que directament ha obviat. Es tracta d’obrir nous espais a l’aula, i plantejar dubtes i fissures en el discurs hegemònic de l’art. Està format per una sèrie de vídeos en obert que s’han elaborat amb la col·laboració de diversos artistes, teòrics i activistes.

A Cartografia sobre l’art i la sida a Espanya es mostra l’impacte que la crisi de la sida ha produït en l’art i la reacció dels artistes durant els anys noranta.

La Barcelona sexi se centra en la història de l’art que travessa la ciutat des dels inicis del segle xx fins als nostres dies, amb figures que, per integrar l’erotisme, la seducció i utilitzar el gènere com a mètode de provocació, han quedat apartades del reconeixement i se’ls ha considerat artistes menors. Carmen Tórtola Valencia, Jean Genet, Flor de Otoño, Ocaña, Camilo, Nazario i Cardín són algunes d’aquestes figures.

Els dos primers capítols, ideats i produïts per El Palomar, van acompanyats d’un dossier adreçat al professorat amb línies d’acció i ampliació dels continguts.

A càrrec d’Andrés Duque, cineasta, Equipo Palomar, artistes, Cloe Masotta, doctora en comunicació i críti-ca de cine, Juan Carlos Mohr, videoactivista i Marc Roig Blesa, artista.

Foto: Diego del Pozo

Continguts relacionats

Vídeos

Sempre s’arriba a quelcom que no es pot pintar.
Dieter Roth