al

El museu com a expressió de l'arquitectura contemporània s’ha convertit en un potent signe visual dins l’entramat urbanístic de la ciutat. El cas del MACBA, que es gesta al voltant dels projectes olímpics de Barcelona i que reconfigura la fisonomia del barri del Raval, n’és un exemple paradigmàtic.

Observar i recórrer l’edifici museístic és una experiència independent de la contemplació del patrimoni exposat. Amb l’objectiu de recuperar el diàleg entre contingut i continent, la visita Hibridacions: art i arquitectura proposa investigar l’ADN del museu i reflexionar sobre la importància de l’arquitectura en el projecte expositiu.

El recorregut posa en evidència el tempteig constant entre artistes que interactuen amb l’arquitectura, i l’esforç de l’arquitectura per adequar-se als plantejaments tècnics de les pràctiques més recents. De la irrupció sonora a la invasió espacial de les instal·lacions artístiques, passant per l’ocupació de la paret expositiva, ens endinsarem en l’edifici i la seva col·lecció des d’una altra perspectiva.

La visita es complementarà amb una activitat dissenyada per l’artista Jordi Ferreiro, que se centra en una experiència corporal en relació amb l’espai arquitectònic del Museu.

Hibridacions. Art i Aquitectura

Programa

HORARI DE LA VISITA: DE DILLUNS A DIVENDRES, AL MATÍ I A LA TARDA (EXCEPTE ELS DIMARTS)

Lloc: MACBA
Durada: 75 min
Preu per grup/classe: 80 €

Telèfon d'atenció per a grups i programes educatius 93 412 14 13
educacio [at] macba [dot] cat

Continguts relacionats

Vídeos