al

El MACBA i el CCCB proposen un nou espai d'activitat per al públic d'entre 14 i 18 anys. Habitació 1418 és un punt de trobada actiu que s’obrirà cada dissabte de 17 a 22 h. Neix com a plataforma altament flexible i seran els mateixos usuaris els que aniran modulant-ne el perfil. s’hi desplegarà una programació continuada d'activitats i es podrà fer un ús lliure dels recursos que el MACBA i el CCCB suggereixin. El programa vol arribar a joves de l'àrea metropolitana i desenvolupar una vinculació especial amb el Raval.

A càrrec de Fito Conesa.

Habitació 1418

Programa

DEL 15 DE FEBRER AL 26 DE JULIOL
A partir del dissabte 15 de febrer, cada dissabte fins al 26 de juliol, de 17 h a 22 h.

15 I 22 DE FEBRER
De 0 a 100.000, a càrrec de Fito Conesa
Què és una campanya viral? Com funciona? Vols preparar i enregistrar el teu vídeo/campanya viral?
De com un vídeo passa de ser anecdòtic a convertir-se en pandèmic. Guionització i enregistrament d’un teaser viral per donar a conèixer el projecte Habitació 1418. Aprendre a difondre, compartir, enllaçar, fer un apunt i dir «m’agrada» a Facebook, YouTube, Twitter, Instagram, etc.
www.fitoconesa.com

1 DE MARÇ
Inputs and Outputs, taller d’Arduino, a càrrec de Fab Lab Barcelona
La plataforma Arduino permet, amb uns coneixements molt bàsics de programació, llegir dades del nostre ambient mitjançant sensors com la temperatura o la lluminositat, i utilitzar-los per controlar tota mena d’actuadors, com ara motors, llums o l’ordinador.
www.fablabbcn.org

8 I 15 DE MARÇ
Serigrafiarte, a càrrec de Hun Deok Lee
La serigrafia és un refinament de la impressió amb plantilles, practicada ja des de l’Antiguitat. Els nadius de les illes Fiji van fer algunes de les plantilles més antigues que es coneixen per imprimir teixits. Aprèn totes les tècniques de la serigrafia tèxtil: des del muntatge de la maquinària essencial fins al DIY (Do It Yourself). Personalitza les bambes, les samarretes o el monopatí i converteix-los en únics.
http://hundeok72.wixsite.com/aura

22 DE MARÇ
Diseño handmade aplicado a cultura musical, a càrrec de Mery Cuesta
T’agrada la música? De qui ets fan?
En aquest taller coneixeràs els diferents suports gràfics que acompanyen la promoció d’un grup o un cantant (portada, pòster, dossier de premsa, etc.) i aprendràs les claus per dissenyar-los. Per això, provaràs tècniques manuals com el collage,el dibuix o el papercutting, amb l’objectiu de construir una composició experimental dels teus intèrprets preferits.
www.merycuesta.com

29 DE MARÇ
Taller de DJ amb Lucient
Mario G. Quelart és un versàtil DJ i productor de Sabadell (Barcelona) amb una visió panoràmica de l’espectre electrònic, una característica que l’ha dut a fer-se un lloc dins del congestionat circuit de sales i festivals del país. Lucient elabora sets elegants i eclèctics que responen a les seves inquietuds musicals on, si bé l’IDM i els ritmes trencats tenen un pes específic, també hi tenen cabuda les sonoritats disco, house i techno d’última generació.

5 D'ABRIL
Habitació 1418 Party Mode
De 17 a 19.30 hGame of Skates i demostracions de live painting i serigrafia. Organitza i presenta Hun Deok Lee, amb la col·laboració de Wet Bun i Aura Division.
De 19.30 a 22 h DJ Matías Rossi
De 20.30 a 22 h VJ Fito Conesa
Participa amb Instagram en el concurs de la millor foto de la festa.

12 I 13 D'ABRIL
Perdona, ¿tienes 20 duros?, a càrrec d’Antoni Hervas
Un taller intensiu de fanzines per donar-ho tot per molt poc. Fotocòpies, grapes i un munt de pega. Dissabte a les 17 h i diumenge a les 11 h.
Coincidint amb la fira Món Llibre, Habitació 1418 presenta la seva fira de fanzines: Món Fanzine 1418. Dissabte 12 d’11 a 22 h i diumenge 13 d’11 h a 19.30 h. Entrada lliure.
http://antonihervas.blogspot.jp

19 DESCANS

26 D'ABRIL
Introducción a la robótica, a càrrec d'AESS Estudiants
D’aquí a poc temps, els robots estaran presents de manera habitual en la vida quotidiana. Per començar a preparar-nos, posarem a prova la capacitat dels participants per resoldre reptes amb un sistema robòtic escalable i flexible.
AESS Estudiants