Cada dimarts, del 13 d'abril al 22 de juny de 2021

Gathering with Harriet neix de les següents preguntes: com es construeix el cos negre des de la comunitat i dins d’aquesta? Com i des d’on s’articula aquesta comunitat? Com es construeix la comunitat davant les formes de governabilitat?

La idea de comunitat i la noció d’afrofuturisme són dos conceptes que s’actualitzen a mesura que passa el temps, tot i que sempre es relacionen amb un grup humà. D’aquesta manera, les Colectiva Reina Kingkona proposen que es verifiquin els dos conceptes a partir del diàleg amb col·lectius comunitaris registrats en el context actual de Barcelona a través de la creació d’un grup de lectura. Aquest grup de lectura es constituirà com un espai per posar en comú mecanismes i eines que articulen i discuteixen el concepte de comunitat.

Les trobades tindran lloc a la Cuina MACBA i a la llibreria Wanáfrica.

 


INSCRIPCIÓ
*Les persones interessades han d’enviar una carta de motivació a programespublics [at] macba [dot] cat, amb l’assumpte "Gathering with Harriet", abans del 8 d'abril.

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68. 

Colectiva Reina Kingkona (Lucía Piedra i entes Aliens). Aquest col·lectiu neix d’un projecte més gran titulat By any means necessary. Una anatomia per a “allò negre” que funciona com a marc per al desenvolupament de diversos recursos (o repositoris) com una manera de construir arxiu i de treballar-lo. Els recursos poden anar des d’una genealogia cronològica de successos fins a un arxiu d’imatges, el plantejament d’un display expositiu o un taller pedagògic, els quals permeten tractar casos d’estudi dissemblants.

En aquesta ocasió ens interessa treballar en la idea de la creació de ficció com a eina política per construir una comunitat. I per fer-ho ens basem en tota la producció literària, teòrica, musical i visual que s’ha generat al voltant de l’afrofuturisme.

Amb la col·laboració de
Logo Cine Migrante
Grup de Treball Gathering with Harriet
El blau protegeix el blanc de la innocència. El blau s’emporta el negre. El blau és la foscor feta visible.
Derek Jarman