Dijous, 8 de setembre de 2022

La velocitat social caracteritza la contemporaneïtat a tot el món i les societats africanes actuals no són diferents. A més, aquestes també pugnen amb la inestabilitat contínua, les repercussions del colonialisme i els residus colonials que romanen en les estructures de la modernitat. Aquestes alteracions han produït alguns dels artistes de la performance més vius del món. Explorant, entusiasmant, semblant nihilistes però aferrant-se a l'imperatiu de donar forma, figura i articulació a les experiències estratificades del passat i el futur, les obres que han sorgit són alhora frustrants i satisfactòries. En la incessant atenció de l'artista a la veritat de la representació, s'abandonen la forma i l'estructura predictibles i només estèticament satisfactòries. En el seu lloc, sorgeix una invitació a tocar l'inefable a través d'una mescla d'interrupció inesperada de la narrativa, opacitat profundament subjectiva i imatge encegadora.  

Partint d'aquesta premissa, Pather analitzarà les obres d'artistes vius contemporanis de Sud-àfrica, així com de Ghana, Nigèria, el Senegal, Zimbàbue i Camerun. El debat s'il·lustrarà detalladament mitjançant una presentació audiovisual.

Participant

Jay Pather
Organizado por The Green Parrot
Logo Green Parrot
Amb el suport de
Logo Acción Cultural Española (AC/E)

Es necessari confirmar la teva assistència enviant un email a hello [at] thegreenparrot [dot] org. Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de educacio [at] macba [dot] cat ( )o per telèfon al 93 481 33 68.