Dijous, 15 de juny de 2023

MACBA presenta una conversa entre Elvira Dyangani Ose, directora del MACBA, i la escriptora i comissària d’art novaiorquesa Legacy Russell, la teòrica darrere de Glitch Feminism, un nou manifest cultural ciberfeminista que identifica possibilitats per a l’alliberament en les fissures del gènere, la tecnologia i el cos.

Un glitch [un «error del sistema» en anglès] s’entén normalment com un error, una superposició defectuosa. Davant d’això, Russell ens convida a incorporar la causalitat de l’«error» i a reconèixer que, en un sistema social caracteritzat per l’estratificació econòmica, racial i sexual (processos que continuen exercint violència sobre tots els cossos), un glitch pot no ser un «error», sinó  una fe d’errates molt necessària.

Glitch Feminism planteja que «no es neix cos; s’esdevé cos». Explora el digital com un espai on reprogramar la codificació binària del gènere. Per a Russell, un glitch és una oportunitat per a renegociar i subvertir les categories normatives sexuals, racials i de gènere. El glitch corregeix a la màquina.

Aquesta conversa entre Legacy Russell i la directora del MACBA, Elvira Dyangani Ose, explorarà la relació entre tecnologia i identitat i la feina com a comissària de Russell en qualitat de directora executiva i comissària principal de The Kitchen, a Nova York. 
 

Legacy Russell i Elvira Dyangani Ose

La inscripció també es pot fer al museu, abans de l'inici de l'activitat, i estarà subjecta a disponibilitat de places. La conversa és en anglès amb traducció simultània. Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.