al

Adreçat a professorat de primària.

Aquesta quarta edició del Laboratori d’artistes continua el treball d'experimentació i de col·laboració entre artistes i professorat iniciat en les edicions precedents: una reflexió conjunta sobre els processos de creació i la potencialitat d’introduir l’art a l’escola sense domesticar-lo. Buscant aquells espais on es tensen els límits, convivim amb la incertesa, la sorpresa i l’estranyament, i examinem plegades aspectes de l’art que aporten noves tècniques i metodologies d’aprenentatge a l’aula.

Aquest any ho volem fer incorporant aquelles demandes que participants i artistes van posar de manifest en edicions anteriors, com el fet de «poder passar més temps juntes». Per aquest motiu, en aquesta ocasió treballarem durant les quatre sessions amb l’artista Gelen Jeleton. I ho farem des de l’espai de la seva exposició, Una archiva del DIY, que visibilitza l’arxiu d’edicions de col·lectius, associacions i grups autogestionats feministes i/o queer/cuir entorn de la relació entre música i dibuix que l’artista ha anat construint al llarg dels anys.

Des d’aquí us proposem apropar-nos als fanzins i als femzins (publicacions autoeditades realitzades per dones cis i trans, feministes i/o queer/cuir) com una obra activa de «fes-ho tu també!». El fanzín entès com un espai narratiu d’empoderament gràcies al treball col·lectiu i al fet que va més enllà de la tècnica, de tenir por de fer-ho bé o malament; com una eina molt immediata, econòmica, que travessa també el que és performatiu, el cos, el joc amb l’escriptura, el dibuix, el collage, i que obre nous espais de ficció narrativa per poder parlar d’allò que normalment no se’n parla. I poder experimentar, pensar i xerrar amb l’artista sobre la idea d’arxiu.

Foto: Imatge de «llapis per baqueta»: editorial, distribuidora i minisegell a Una arxiva del DIY. Múrcia, 2011. Dibuix de Gelen Jeleton.

-

Programa

DE L'1 AL 4 DE JULIOL, de 16 a 19.30 h
Lloc:
Planta Baixa del CED
Preu: Gratuït. Amb inscripció prèvia.

Educació
educacio [at] macba [dot] cat
Tel: 93 412 14 13


Exposició