al

Et pensaves que caldria un títol d’enginyeria informàtica per piratejar una aplicació de cites? T’equivocaves! Uneix-te al laboratori de F_Hack_App. Reescrivim les regles de lligar en línia, sense rebutjar les aplicacions de cites, però mirant d’utilitzar-les per als nostres propis fins, per explotar-les en benefici nostre apropiant-nos de l’espai públic.

Les aplicacions extreuen valor de les nostres dades i del nostre desig construint un model de vida homonormatiu marcat per la misogínia, el racisme, la capacitat, el classisme i la transfòbia. Com a persones dissidents sexuals que utilitzem aplicacions per tenir sexe, acabem representant i realitzant un valor que reforça les polítiques neoliberals imposades als nostres cossos, transformant-nos en cossos en competència. Durant el taller, a través de la pràctica de l’autoinvestigació, mirarem de trobar juntis pràctiques que subverteixin les geografies en línia / fora de línia i que promoguin experiències queer que desmantellin el marc homonormatiu al qual ens obliguen les apps. Es tracta d’una mena de hacking col·lectiu des de baix per recuperar el control de les plataformes de cites i promoure pràctiques sexuals positives i tecnoentusiastes per a les vides sexodissidents.

Laboratorio Smachieramenti neix l’any 2008 a Bolonya com un espai de discussió i reflexió sobre el desig masculí. El laboratori és obert a persones de qualsevol gènere i orientació sexual, sempre que assumeixin críticament la parcialitat de la seva posició i la implicació relativa en les asimetries de poder creades per l’heteropatriarcat racista i capitalista: entre homes i dones, entre cis i trans, entre les anomenades majories i minories sexuals, entre negres i blancs, entre persones patologitzades i no. Smaschieramenti ha treballat per donar visibilitat i sentit polític a «altres intimitats» –relacions d’afecte, intimitat i cura que no reprodueixen l’estructura de la parella i la família tradicional. En els últims anys s’ha centrat en la intersecció de gènere, sexualitat, raça, classe, subjectivitat política, relacions, precarietat, crisis i polítiques d’austeritat, i en la construcció de xarxes de benestar des de baix i el mutualisme queer. Ha contribuït a fundar la xarxa de col·lectius i persones transfeministes i queer italianes SomMovimento NazioAnale; la Consultoria Queer Bologna, que treballa en el reapropiament de discursos i pràctiques sobre salut sexual des d’una perspectiva queer, i el transmaricabollotariat de les apps a través del grup de reflexió/acció sobre apps de cites. El 2019, Smaschieramenti va contribuir, juntament amb altres realitats bolonyeses LGBTIQ, al B-Side Pride. Els activistes de Smaschieramenti també participen en l’assemblea bolonyesa de Non Una Di Meno.
https://smaschieramenti.noblogs.org/

Imparteixen el taller Dariess i Babs.

Aquest taller serà en castellà, anglès i italià, apte per a persones castellanoparlants.
 

Coorganitzat:

L'Internationale. Our Many Europes. Co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union
 

Our Many Europes és un programa de la confederació europea de museus "L'Internationale" i cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea. Els membres de L'Internationale (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Moderna Galerija (MG + msum), Ljubljana, Van Abbemuseum, Països Baixos, MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona, Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie, SALT Research and programs a Istanbul i Ankara, i el Museu Reina Sofia, Madrid) i els seus socis del National College of Art and Design y (NCAD), Dublín i Valand Academy (Gothenburg University) estan presentant més de 40 activitats públiques (conferències, exposicions, tallers) des d'ara fins a maig de 2022.

F_Hack_App: la experiencia del transmaricabollotariado

 

Inscripció: És necessari enviar una carta de motivació (màxim 10 línies) a docenciapei [at] macba [dot] cat abans del 6 de febrer.

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.