Els dijous 1, 8 i 15 de setembre de 2022

Per a qui són les festes? Qui les organitza? Qui en pot gaudir?

Festa com a terra comunal és un taller obert on navegarem les possibilitats d’aliances entre les cosses queer-crip. Durant tres trobades es proposarà als/les participants pràctiques de moviment que, mitjançant el joc amb objectes, vestits i màscares especialment desenvolupats per a aquest taller, ens introdueixin en la sensibilitat d’allò festiu i sensual des d’una perspectiva queer-crip.

Com a part de les trobades i com una manera de trencar les barreres entre processos i resultats, se sumarà als dies de taller un grup d’intèrprets amb qui s’estan desenvolupant les mateixes accions per crear el mes de setembre un esdeveniment on aquestes pràctiques adquireixin caràcter públic. Es generarà, així, un híbrid entre taller i assajos.

Durant les trobades transformarem en exercicis i intercanvi d’informació el procés de treball que es realitzarà per a l’esdeveniment públic del setembre. Amb motiu de la invitació a l’obertura del festival musical BAM 2022, el divendres 23 de setembre a la rambla del Raval, torna una nova edició de Diversorium. Arts vives i espai de convivències, la festa interseccional per a totes les cosses. Per això, Osías Yanov, l’artista convidat per Antonio Centeno, Maria Oliver i Veronica Valentini (respectivament, comitents i mediadora del projecte), ha concebut una obra coreogràfica habitada per diversos éssers en què l’horitzontalitat espacial, el festeig a la interdependència i la sensualitat possibiliten un context en el qual fer emergir la festa i el gaudi com a acte públic i polític. Simultaneïtat i intercanvi, tràfic de frecs i cosses, plaer consensuat al tacte entre totes.

Intentarem apropar-nos a les sensibilitats inscrites en la cossa que estenen i festegen la nostra interdependència.

Alguns abordatges del taller:

  • Com s’arriba a una festa
  • Vida independent amb els/les altres
  • Ballar amb la cara
  • Mescles entre assaig i ensenyament
  • Equipaments de ball
  • Exagerar-ho tot
  • Gaudi i plaer com a premissa
  • Formes de desobediència
  • Ortopèdia arquitectònica

Participant

Osías Yanov

Diversorium. Arts vives i espai de convivències està organitzat per E.M.M.A. i Concomitentes, impulsat per la Fundació Carasso i desenvolupat amb el Festival BAM.

Imatge de la performance de Osías Yanov on una persona vestida de fulles abraça un arbre al carrer.

Inscripcions

Per inscriure’s cal enviar una carta de motivació (màx. 200 paraules) a diversorium [at] concomitentes [dot] org abans del 26 d’agost. 

Adreçat a públic general, intergeneracional. No es requereix cap mena de coneixement previ, totes les cosses hi són benvingudes!