En una tirada de tarot en què preguntàvem pel passat i el present del CCCB, ens han sortit el Mag i la Sacerdotessa. Segons el tarot de Marsella, aquestes dues cartes corresponen als pares celestials de l’heroi. Pares d’un lloc que, en el passat, va ser un hospici que va funcionar fins a finals de la dècada de 1950. Les parets del CCCB guarden dins els murs de pedra les angoixes i el dolor de la seva història com a orfenat. Aquest aspecte ens ho confirmen les persones que diuen que han vist fantasmes als racons de l’edifici.

En aquesta trobada, ens citarem amb Eleodora Nesua, tarotista artística que treballa amb el tarot des de fa temps, en una lectura participativa que connectarà el visible amb l’invisible i crearà un pont cap a un altre lloc que actualment acull orfes a l’altra punta del casc antic: l’Hortet del Forat de la Vergonya, que serà el nostre punt de trobada a la segona part de l’activitat, al març. Es tracta d’un hort cuidat i utilitzat per famílies del barri, així com per adolescents marroquins nouvinguts i en condicions insegures.

Coordinat per Christina Schultz

Amb el suport de:
L'internationale
Creative Europe
<h3><em>Our Many Europes</em> és un programa de la confederació europea de museus "<a href="http://www.internationaleonline.org/" target="_blank">L'Internationale</a>" i cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea. Els membres de L
Foto: Christina Schultz

Programa

DIVENDRES 15 DE FEBRER, a les 19 h
Participants:
20
Punt de trobada: CCCB, patio exterior, carrer de Montalegre, 5, El Raval
Preu: gratuit. Amb inscripció prèvia

InscripcióReserva la teva plaça fent clic al botó.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68
L’or no s’associa amb la brutícia. I l’or, com els diamants, és un material exalçat. Té un grau d’abstracció tal que et situa –si el fas servir artísticament– en un nivell encara més elevat.
James Lee Byars