al

A càrrec de Marta Berrocal

Aquest curs va adreçat a professorat d'Educació Infantil i Primària que hagi treballat, o tingui intenció de fer-ho, a partir del projecte ExpressArt. Museu portàtil, produït pel Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

Objectius

L'objectiu del curs és facilitar informació sobre el treball dels artistes contemporanis que formen part del projecte i analitzar els principals canvis que hi ha hagut en les pràctiques artístiques des de mitjans del segle XX. També inclou l'estudi dels conceptes que hi ha al darrere de les obres seleccionades.
Al mateix temps, es volen proporcionar recursos i estratègies concretes –a partir del treball dels artistes– per facilitar al professorat la tasca de dissenyar propostes i activitats creatives vinculades a les diferents àrees de coneixement.
El curs vol convertir-se sobretot en un espai d'intercanvi entre professionals, on es comparteixin el gaudi i les satisfaccions.

Continguts

* Conceptes clau que posen de relleu les obres contemporànies
* Perspectives d'aproximació a l'art contemporani
* Art contemporani i currículum
* Estratègies de planificació

Metodologia

El curs combinarà sessions on es treballarà el material didàctic del projecte, sessions d'observació i treball directe a les sales del Museu, i d'altres on es duran a terme activitats creatives més pràctiques, seguides de processos de diàleg i reflexió a través dels quals es promourà un intercanvi d'idees i propostes.

Expressart. Museu portàtil
Telèfon d'atenció per a grups i programes educatius 93 412 14 13
educacio [at] macba [dot] cat