Visita amb Chus Martínez, conservadora en cap del MACBA i comissària de l'exposició

Aquesta exposició explora el paradoxal espai estètic i públic que generen l'art contemporani i la filosofia quan surten del museu i del món acadèmic i es mostren a la televisió. El resultat és una lectura inusual de la televisió en deu seccions que formen un itinerari per desaprendre allò que sabem sobre el mitjà i canviar les posicions discursives, enganyar els sentits i fugir de la dualitat d'emissor i receptor.

Quan l'art, la filosofia i la televisió es fusionen, s'esdevé un fet molt interessant: cap no continua sent realment el que era. L'art a la televisió, en certa manera, no és mai totalment televisió, però tampoc no és totalment art. La raresa de les trobades entre la lògica d'un mitjà concebut perquè sigui accessible a tothom, i materials com l'art i la filosofia, que invariablement pretenen anar un pas endavant i fugir de les fórmules i les categories, genera desconcert i ens insta a oblidar, de la mateixa manera, els hàbits relacionats amb l'art, el pensament i la informació televisiva, i a enfrontar-nos a una experiència que té una relació molt particular amb la realitat que viuen els espectadors.

Inauguració: 4 de novembre de 2010
Exposició: fins al 25 d'abril de 2011

General Idea "Test Tube", 1979
Es prega que confirmeu la vostra assistència a: amics [at] macba [dot] cat o trucant al 93 481 47 12

Exposició

Reconstituir el desordre d’una possible ciutat. Utilitzar la maqueta no com un element de projecte sinó com una representació d’alguna cosa que ja existeix.
Jordi Colomer