De l'11 al 14 de juliol del 2022

En aquesta sisena edició, la proposta del Laboratori d’artistes continua apostant per aquest espai de recerca i col·laboració entre artistes i professors, perquè participin en processos de creació i reflexió sobre la possibilitat d’introduir l’art a les escoles. Aquest any ho farem acompanyats dels artistes Nicolás Paris i Nicolás Malevé, amb qui indagarem aproximacions diverses al voltant de la idea de museu i de mapa. I ho farem situant-nos col·lectivament en un espai que tensa els límits, que conviu amb la incertesa, la sorpresa i l’estranyament, i examina aspectes de l’art que aporten noves tècniques i metodologies d’aprenentatge a l’aula.

Amb el mecenatge educatiu de
Fundació Banco Santander
Imatge amb mapes, cartografies i ubicacions

Programa

Dilluns 11 i dimarts 12 de juliol

De 10:00 a 13:30 h

Tercer mestre - quart món - cinquè element. Amb Nicolás Paris

Quants llocs pot esdevenir un museu? En aquest taller volem indagar de manera col·lectiva el museu com un lloc de possibilitat. Un lloc per aprendre a ser curiosos, un lloc per desviar-se i explorar l’univers com la nostra escola, un lloc on podem decidir què volem aprendre, un lloc on ser diferents està bé, un lloc per ser contradictoris i subversius, un lloc per qüestionar el present, un lloc per iniciar experiències i desenvolupar hàbits d’autoaprenentatge, un lloc per fer-nos preguntes incongruents. Un lloc on la paraula s’entén com a material plàstic i on el que és comú és aprendre i ensenyar.

 

Dimecres 13 i dijous 14 de juliol

De 10:00 a 13:30 h

Obrir els mapes. Amb Nicolás Malevé

En aquest taller us proposem explorar una pràctica cartogràfica col·laborativa. L’activarem mitjançant presentacions, converses i experiments pràctics, utilitzant el mapa com un espai d’aprenentatge compartit, una manera de parlar i representar l’espai viscut, però també de posicionar-nos en relació amb les diverses capes institucionals, comercials i científiques que condicionen els nostres moviments, el nostre sentit de pertinença o no als llocs per on passem. Farem servir eines de codi obert desenvolupades durant projectes artístics i especulatius, i reflexionarem sobre el paper mediador de les tecnologies geoespacials a la nostra experiència de l’espai.

*En cas que sigui possible, recomanem que els assistents portin el seu ordinador personal per fer el taller.

Dijous 14 de juliol

De 16:00 a 18:00 h

Amb Nicolás Malevé i Nicolás París

Sessió conjunta de reflexió amb els dos artistes i les participants del taller.

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de educacio [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 412 14 13.