El programa MACBA es viu proposa una activitat que aprofundeix en una de les feines més apassionants i alhora desconegudes de les que es fan al Museu.

Quina és la tasca dels conservadors-restauradors? En què consisteix la conservació preventiva? Quins són els criteris de conservació i restauració de l'art contemporani? Amb el guiatge d'un educador i d'un conservador-restaurador, aquesta visita es planteja com un espai de conversa i diàleg al voltant d'alguns dels aspectes menys coneguts de les obres de la Col·lecció MACBA.

L'itinerari no pretén explicar de manera exhaustiva totes les obres exposades, sinó mostrar-ne una selecció que permeti descobrir les particularitats i les problemàtiques a les quals ha de fer front l'equip de conservació i restauració. Aprendrem que hi ha especialistes en obres sobre paper, sobre tela i en objectes, media art o instal·lacions, que procuren evitar el deteriorament de les obres i de les peces basades en les noves tecnologies electròniques i digitals.

Com es conserva l’art efímer? Com es pot alentir el procés de degradació quan l’artista no vol que s’intervingui en l’obra? Què és un correu? Quin ha estat el procés d’instal·lació d’una obra per tal que el públic la pugui apreciar tal com es mostra? El fet de desemmascarar les relacions entre obra, creador i museu incita al debat col·lectiu, obert i des d’un punt de vista innovador.

Patrocinador principal d'activitats:
Estrella Damm
Conservació de la Col·lecció

Programa

DISSABTE 4 D'OCTUBRE, A LES 19 h

Inici de la visita: recepció del Museu
Preu: 5 € (gratuït amb el carnet Passi i Amics del MACBA)
Sense inscripció prèvia. Aforament limitat

Programes públics
programespublics [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 79 25