al

Quina és la tasca dels conservadors-restauradors? En què consisteix la conservació preventiva? Quins són els criteris de conservació i restauració de l'art contemporani? Amb el guiatge d’un educador i d’un conservador-restaurador, aquesta visita es planteja com un espai de conversa i diàleg al voltant d’alguns dels aspectes menys coneguts de les obres de la Col·lecció MACBA.
L’itinerari no pretén explicar de manera exhaustiva totes les obres exposades, sinó mostrar-ne una selecció que permeti descobrir les particularitats i problemàtiques a les quals ha de fer front l’equip de conservació i restauració. Aprendrem que hi ha especialistes en obres sobre paper, sobre tela i en objectes, media art o instal·lacions, que procuren evitar el deteriorament de les obres i de les peces basades en les noves tecnologies electròniques i digitals.
Com es conserva l’art efímer? Com alentir un procés de degradació quan l’artista no vol que s’intervingui en l’obra? Què és un correu? Quin ha estat el procés d’instal·lació d’una obra per tal que el públic la pugui apreciar tal com es mostra? El fet de desemmascarar les relacions entre obra, creador i museu incita al debat col·lectiu, obert i des d’un punt de vista innovador.

Els secrets de la conservació i la restauració en l'art contemporani

Programa

Horari de la visita: de dilluns a divendres, al matí i a la tarda (excepte els dimarts).
La visita es fa amb un educador i un restaurador del MACBA.
Telèfon d'atenció per a grups i programes educatius 93 412 14 13
educacio [at] macba [dot] cat

Continguts relacionats

Activitats

Àudios

Son[i]a #101. Tonina Cerdà
15.04.2010