Curs escolar 2021 - 2022

Preu: Gratuït.

Aquest és un projecte que ha creat una relació estable i de llarga durada entre dos grups-classe de l’Institut Miquel Tarradell del Raval, l’artista Teresa Lanceta i el MACBA. En paraules de Teresa Lanceta, Els oficis del Raval pretén visualitzar una faceta que s’ha obviat en un barri que és, i que sempre ha sigut, un lloc de treball. Hi ha un munt de botigues, tallers, locals d’oci, hotels, però també és una zona sobresaturada de pisos amb grans mancances on viuen treballadors amb feines precàries.

En aquesta primera fase, els alumnes, organitzats en grups, dibuixen un mapa dels oficis del Raval. Situen i entrevisten treballadors de tallers, escoles de música, art i disseny, tendes i locals comercials i troben aquells llocs públics o projectes en què la cura és central. També fan un estudi dels oficis que hi ha al MACBA, com a espai que integra oficis i sabers molt diferents.

El projecte avança sense expectatives sobre els resultats, però amb la voluntat d’entendre el currículum com un pla que es relaciona amb la vida en moviment i amb la voluntat de generar ponts amb l’exposició que tindrà Teresa Lanceta al MACBA el 2022.

A càrrec de Teresa Lanceta, artista; Francesc Royuela, docent de l’Institut Miquel Tarradell; Dani Cantó, fotògraf; Pablo Martínez, i Isaac Sanjuan, coordinador d’Educació del MACBA.

Consulta la web Els oficis del Raval.

Informació pràctica:
  • Dates: curs escolar
  • Dirigit a: secundària. Institut Miquel Tarradell
  • Preu: gratuït.
Els oficis del Raval

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de educacio [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 412 14 13.


Exposició

La meva obra és el meu cos, el meu cos és la meva obra.
Helena Almeida