al

Amb el començament del curs escolar desplegarem un nou espai permanent, en què els nens de 9 a 12 anys del barri podran experimentar amb un artista. Es tracta de viure una experiència col·lectiva en una zona elàstica, oberta a la imaginació i amb ganes de trencar normes.

Quim Packard és el primer artista convidat i ens proposa un taller en què el protagonisme recau en el que és desconegut, estrany, amagat i invisible. S'exploraran espai, temps i rols; es transformaran i distorsionaran. El nostre entorn esdevindrà matèria desconeguda. Ens endinsarem en les escletxes i els racons de la nostra atmosfera habitual per alterar-ne la realitat. Obrirem dubtes i camins cap a universos nous. Com visitaria el museu un porc senglar? Hi ha mons paral·lels? És possible somiar despert? Per què els carrers no són de color rosa?

«Tip tap tip tap. Ella entra en el museu. És un gran edifici de color blanc. Sap que allà s'exposen pintures i escultures, entre altres obres. De camí ha vist un colom al carrer. "Poden entrar els coloms en el museu?" es pregunta. S'imagina per un moment el museu ple de coloms. Quin espectacle! Per què són grisos els coloms i no de colors com alguns dels quadres? Al museu hi veu un visitant amb un barret de cowboy. Vol preguntar-li d'on ve. Normalment no s'atreviria a parlar amb un desconegut. Però curiosament avui té la veu d'una geganta.»

Quim Packard (Reus, 1985) és artista i gestor cultural. El seu treball es formalitza en registres tan variats com tallers, performances, instal·lacions, dibuix, text i concerts. La seva investigació més recent se centra en l'ecologia i la relació amb la cultura contemporània. A partir de la ironia, qüestiona paradigmes socials com la cultura consumista occidental. El seu àmbit és el de la filosofia, l'antropologia, la història, l'ecologia i l'art.
https://quimpackard.wordpress.com/

Ha col·laborat amb institucions com el MACBA, el CCCB i el Centre d'Art National Le Magasin de Grenoble. El seu treball s'ha exposat a França, Estats Units i Espanya, en diversos museus, centres d'art i galeries. Actualment dirigeix l'espai cultural Fireplace juntament amb l'artista Ángela Palacios.

Quim_Packard "Fireball"

Programa

DEL 19 D'OCTUBRE DEL 2017 AL 18 DE MAIG DEL 2018 (excepte el 7, 21 i 28 de desembre del 2017 i el 4 de gener, 29 de març del 2018).
Horari: cada dijous de 17 a 18.30 h (després de classe)
Lloc: Espai-taller
Gratuït
educacio [at] macba [dot] cat
Tel. 93 412 14 13