al

A partir del replantejament crític que el MACBA ofereix sobre la mateixa noció de museu, Diàlegs al voltant de la Col·lecció planteja nous models de mediació entre la Col·lecció i el públic juvenil que ens visita regularment. Seguint els eixos vertebradors que estructuren el discurs conceptual de la Col·lecció, Diàlegs proposa altres fórmules d'aproximació a l'art contemporani que no parteixen de la realitat artística mateixa sinó que analitzen els coneixements i els interessos del públic juvenil per tal de fer-los protagonistes i partícips de l'espai del Museu. Aquest projecte proposa un sistema d'aprenentatge a la inversa del models educatius convencionals, on el fil conductor no parteix ja de les propostes artístiques que conformen la Col·lecció, sinó dels temes de debat que aquestes plantegen respecte a la vida quotidiana dels adolescents. Per aquest motiu, temàtiques com la ciutat i la vida urbana, les cultures populars, la televisió i la publicitat, la música, el cinema, les identitats juvenils, els vincles entre art i política o el paper de les noves tecnologise, serviran com a pautes d'entrada per acostar-nos de manera crítica al fons permanent del MACBA.
Per aconseguir aquests objectius, la dinàmica de la visita per a Secundària es basa
en una multiplicitat de recorreguts on l'educador –acompanyat en tot moment d'un material multimèdia consultable des d'un ordinador portàtil– desdibuixa la seva mediació per tal que els estudiants participin directament i construeixin, al marge dels filtres i les conduccions habituals, els fils argumentals que articularan les temàtiques de diàleg.

Amb la col·laboració de DAVID ARMENGOL


Programa

De dilluns a divendres (excepte els dimarts), a les 10 h. i a les 12 h.
Durada: 1,30 h.
Grups: màxim 20 estudiants per monitor.
Telèfon d'atenció per a grups i programes educatius 93 412 14 13, de dilluns a divendres (excepte els dimarts), de 10 a 14 h [dot] educacio [at] macba [dot] cat