al

El fet de veure l'exposició en sentit contrari, prohibir mirar les imatges, aixecar la veu enmig de les sales o preguntar al personal de seguretat la seva opinió sobre les obres exposades són accions poc convencionals en una exposició.

Desviacions a la Col·lecció MACBA és un programa que es planteja com a alternativa o fins i tot com a anomalia en relació amb el que s'espera d'una visita guiada convencional. Aquesta altra visita, dissenyada com un recorregut desviat de la Col·lecció MACBA, consisteix en una sèrie d'accions que s'escapen de les normes de comportament habitual en una institució cultural amb la intenció d'activar diàlegs i converses diferents a través de l'ús de la performance.

La Col·lecció MACBA construeix un relat i vertebra la identitat de la institució. Mitjançant la participació activa i aquesta sèrie de desviacions, s'altera aquest relat i es creen narratives que tenen altres punts de vista, venen d'altres geografies i donen força a altres posicions davant de les obres de l'exposició.

Quan alterem les normes, convertim la Col·lecció en un espai de relectura, conflicte i conversa, en què conflueixen diverses maneres de veure i sentir. Es tracta de replantejar el relat normatiu de la institució i desdibuixar els rols convencionals d'espectadors, educadors i artistes.
Visites a càrrec de Jordi Ferreiro.

Jordi Ferreiro (Barcelona, 1982) és artista i educador. Ha investigat sobre els processos de recepció i interpretació de l'obra d'art, tant en el context educatiu com en l'artístic, mitjançant la performance i la participació dels públics. Ferreiro recorre a formats entesos dins de la institució expositiva com a pedagògics; els converteix en formats artístics (i viceversa) a partir de la col·laboració i el diàleg, i capgira el sentit de les tradicionals visites guiades, conferències i esdeveniments participatius. El treball de Ferreiro genera interferències entre els departaments de curadoria i mediació de les institucions culturals, i els allunya dels canals habituals de difusió de l'art. Amb aquesta premissa, Ferreiro ha dut a terme projectes en diverses institucions d'àmbit internacional, com ara Z33 (Hasselt, Bèlgica), Zacheta Gallery (Varsòvia, Polònia), Museo de Arte Contemporáneo de Bogotá - MAC (Colòmbia), Lugar a Dudas (Cali, Colòmbia), Valand Academy (Göteborg, Suècia), La Gaîté Lyrique (París, França) i d'àmbit local com el MACBA, el CaixaForum, la Fabra i Coats, a Barcelona; Matadero i La Casa Encendida a Madrid.
www.jordiferreiro.info

Foto Jordi Ferreiro

Programa

DE L'1 AL 30 DE NOVEMBRE DE 2017 I DEL 4 AL 30 D'ABRIL DE 2018
Horari: dilluns i dimecres a les 11 del matí
Durada de l'activitat: 75 min
Lloc: sales del museu
Preu: 80 € grup classe