Prorrogat fins al juny de 2021

Departament exotèric és un projecte artístic i un plantejament pedagògic adreçat a estudiants de tots els àmbits a partir dels 18 anys. No es demana haver cursat prèviament estudis específics d’art. Es tracta d’un grup de treball resident en el museu que treballa amb la consigna «Què vols aprendre? Què pots ensenyar?» i amb un plantejament educatiu que propicia l’horitzontalitat i l’autogestió entre els participants i que crea un espai d’intercanvi de coneixements i experiències al voltant de l’art i el pensament contemporanis.

El projecte es prorroga fins al juny de 2021 i consta de dues sessions mensuals, una pública i l’altra tancada. Les sessions tancades, on només participen els membres del grup de treball, estan destinades a organitzar i gestionar les sessions obertes, que combinen xerrades, visites a diversos espais culturals, tallers, visionats o sessions amb convidats. Aquestes sessions públiques són gratuïtes i obertes a tothom.

És un espai de gestió col·lectiva on els tres agents implicats –estudiants, artista i equip educatiu del museu– vertebren tant la programació del projecte com el format en què es du a terme. És des d’aquesta experiència i pràctica que el departament exotèric pot ser entès com un espai d’investigació en l’àmbit educatiu autogestionat.

A càrrec de Jordi Ferreiro, artista i educador, i Yolanda Jolis, coordinadora d’Educació.

Per a estar informat de les sessions públiques del grup de Departament exotèric i conèixer de més a prop el projecte: https://www.instagram.com/departamentexoteric/

Amb el suport de:

Logo Resa
 
Joseph Beuys "F.I.U. Flag", 1985

Educació:
educacio [at] macba [dot] cat
Tel. 93 412 14 13.


Continguts relacionats

Activitats

Àudios

1. Anem a baixar el nivell
2. Com has arribat fins aquí?
3. Votem que votem, o què fem?
4. A qui estem esperant?
5. Què hi veus?
6. Hi anem?
7. Vols fer una birra?