Activitat reprogramada: 7 de març de 2020

Dansa a fi de mes s’obrirà l’últim dissabte de gener amb Carmelo Salazar a les sales de Charlotte Posenenske: Work in Progress. El coreògraf i ballarí canari ha explorat intensament els límits de la dansa des de diversos experiments físics amb els quals ha desbordat el marc escènic. En aquesta ocasió, Salazar entrarà en diàleg amb l’obra de Posenenske, la seva variabilitat i la crítica social que planteja.

"La tardor passada vaig rebre una invitació del MACBA i el Festival SÂLMON< per posar en joc la meva feina coreogràfica, en el marc de l’exposició de l’artista minimalista Charlotte Posenenske. Després de donar-hi moltes voltes, vaig decidir que hi presentaria dues de les meves coreografies anteriors: concretament, un dels meus primers treballs grupals, El salón dorado (2003), i la meva última creació, Fin del mundo beauty (2019). En certa mesura, em vaig sentir obligat a triar aquestes dues peces perquè, encara que no van ser construïdes des d’una consciència o paraigua minimalista, totes dues parteixen d’una subversió formal i conceptual, són del tot minimalistes i –nota important– poden fer-se seves la majoria de reflexions, ètiques i estètiques, que fa la mateixa Posenenske sobre la seva obra. Tot té a veure amb la matèria i el material de les coses. La forma pura. No tornaré a posar en escena cap coreografia de manera literal; deixaré anar els materials de treball enmig del paisatge que ofereixen les escultures exposades, i introduiré, sobre la barreja dels cossos de les dues coreografies, algunes derives generades específicament per a aquest superesdeveniment minimal."

Coreografia: Carmelo Salazar

Intèrprets: Teresa Lorenzo, Sergi Faustino, Bea Fernández, Oscar Dasí, Rosa Muñoz, Carmelo Salazar.

Aquesta activitat forma part del programa Situacions transicionals organitzat amb motiu de l’exposició Charlotte Posenenske: Work in Progress.

Aquesta activitat forma part del programa Situacions transicionals organitzat amb motiu de l’exposició Charlotte Posenenske: Work in Progress.

Dissabte MACBA gratuït gràcies a Uniqlo:

Dissabtes MACBA
LifeWear Uniqlo
"No idea". Foto: Carmelo Salazar

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.