Dissabtes, 29 de febrer, 7 de març i 28 de novembre (activitat cancel·lada) de 2020

El programa dels dissabtes de final de mes del primer trimestre del l’any està dedicat a la dansa. Perquè la història de l’art i el museu no només estan conformats per objectes, i perquè la dansa i la coreografia formen part indissociable de les experimentacions més radicals de l’art. En el cas del minimalisme, la importància de la relació entre objecte, espai i cos va fer que es considerés com un nou gènere teatral, i artistes com Charlotte Posenenske van introduir elements coreogràfics en les seves obres.

Per això Dansa a fi de mes s’obrirà l’últim dissabte de gener amb Carmelo Salazar a les sales de Charlotte Posenenske: Work in Progress. El coreògraf i ballarí canari ha explorat intensament els límits de la dansa des de diversos experiments físics amb els quals ha desbordat el marc escènic. En aquesta ocasió, Salazar entrarà en diàleg amb l’obra de Posenenske, la seva variabilitat i la crítica social que planteja.

El febrer, la comissària de performance Catherine Wood obrirà la sessió amb una conferència sobre el caràcter transicional de l’obra de Posenenske, que ella compara amb conductors o nodes que actuen com a punts de transició d’un estat a un altre. Després de la conferència es presentarà Invisible labor de Paz Rojo, que des de fa més d’una dècada s’interroga sobre la potència del cos, sobre la dansa més enllà del mercat, l’anonimat i les possibilitats d’una producció cultural que no es restringeixi a la producció de valor.

Per tancar el trimestre, el museu participa en la Quinzena Metropolitana de la Dansa amb la peça Soliloquis de Jon Maya, Cesc Gelabert i Andrés Marín.

Dissabte MACBA gratuït gràcies a Uniqlo:

Dissabtes MACBA
LifeWear Uniqlo
Cesc Gelabert. Foto: Imanol Quílez

Programa

Activitat
Vistes de l'exposició "Charlotte Posenenske: Work in Progress". Foto: Miquel Coll

Catherine Wood i Paz Rojo

La comissària de performance Catherine Wood obrirà la sessió amb una conferència sobre el caràcter transicional de l’obra de Posenenske, que ella compara amb conductors o nodes que actuen com a punts de transició d’un estat a un altre. 

Després de la conferència, Dansa a fi de mes presentarà Invisible labor de Paz Rojo, que des de fa més d’una dècada s’interroga sobre la potència del cos, sobre la dansa més enllà del mercat, l’anonimat i les possibilitats d’una producció cultural que no es restringeixi a la producció de valor.

Activitat
"No idea". Foto: Carmelo Salazar

Carmelo Salazar, Non Show Work in Minimal Ground

Activitat reprogramada: 7 de març de 2020

Dansa a fi de mes s’obrirà l’últim dissabte de gener amb Carmelo Salazar a les sales de Charlotte Posenenske: Work in Progress. El coreògraf i ballarí canari ha explorat intensament els límits de la dansa des de diversos experiments físics amb els quals ha desbordat el marc escènic. En aquesta ocasió, Salazar entrarà en diàleg amb l’obra de Posenenske, la seva variabilitat i la crítica social que planteja.

Activitat
kukai dantza

Soliloquios

Dissabte 13 de març del 2021

Recuperem la peça Soliloquios, organitzada per Quinzena Metropolitana de la Dansa, que va quedar posposada i que havia de tancar el trimestre d’un Fi de mes dedicat a la dansa. A Soliloquios, Jon MayaCesc Gelabert i Andrés Marín ballen dispersos per tres sales del museu mentre el públic les recorre en un viatge. Tres trajectòries personals i tres mirades cap a l’art convergeixen en un mateix espai i temps, esquitxat per la instal·lació sonora de Luis Miguel Cobo, que proposa una contaminació acústica constant i simultània.

Idea original: Jon Maya
Concepció coreogràfica: Cesc Gelabert
Ballarins: Cesc Gelabert, Jon Maya, Andrés Marín
Creació musical: Luis Miguel Cobo
Disseny d’il·luminació: David Bernués
Producció: Kukai Dantza (Jon Maya, Doltza Oararteta, Nagore Martínez)

Soliloquios és un projecte desenvolupat a partir de diverses residències artístiques al Museu Universitari de Navarra.

*Amb motiu del toc de queda vigent és important conservar l'entrada com a justificant d'assistència a una activitat cultural.

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68. 


Exposició