al

Curs monogràfic

La pàgina impresa ha estat l'espai discursiu públic per excel·lència de la fotografia a l'època moderna, i ha creat un espai nou per a la imatge al marge dels models de l'arxiu, d'una banda, i de l'exposició, de l'altra, com a paradigmes històrics dominants pel que fa a la visualitat pública de les imatges.
Aquest curs pretén fer un recorregut per les principals publicacions fotogràfiques de l'Estat espanyol al llarg del segle XX, tant revistes com llibres.
En aquest sentit, s'ofereix com una proposta de metodologia historiogràfica alternativa que atengui les formes de circulació de les imatges i no es limiti a una història dels autors o de les obres aïllades, pròpia de les metodologies formalistes de l'art modern i les seves institucions.

Jordana Mendelson és autora de Documenting Spain: Artists, Exhibition Culture, and the Modern Nation, 1929-1939 i coautora i cocomissària del catàleg i l'exposició Margaret Michaelis: Fotografia, avantguarda i política a la Barcelona de la República. És professora al Departament d'Espanyol i Portuguès de la Universitat de Nova York.

A càrrec de Jordana Mendelson amb la participació d'Horacio Fernández i Juan José Lahuerta.

Aquest curs forma part del programa obert del PEI.

Amb la col·laboració de:
ICE
gif blanc de 50base 20 alt

Programa

3, 4, 10 i 11 de març, de 19 a 21 h
Programes públics MACBA
Tel. 412 14 13
programespublics [at] macba [dot] cat