Divendres, 22 d'octubre del 2021

Ja fa tres anys de l’inici de La Cuina del MACBA, una cuina sense cuina i diversa en edats, interessos, classes socials, sabers i orígens culturals. Començava amb les mans a la massa i a foc lent, amb el compromís d’un recorregut a llarg termini per poder anar-se pensant. Una cuina que ha volgut anar cap a una transició ecosocial a través d’un experiment de coneixement circular i tenint en compte les vides humanes i no humanes que tan travessades estan per les violències del sistema alimentari.

Són moltes les col·laboracions, els sabers compartits i les sortides que han anat construint aquesta cuina que va començar sense cap equipament i que ara és tangible, present, especulativa, popular i postapocalíptica. Ha crescut treballant temes d’interès col·lectiu com ara cuineres versus xefs, tradició, colonialisme, plasticitat i hackeig de les receptes, rituals de proximitat, els additius, la gestió popular de les sobres, l’embolic dels segells, les plantes (invasores?) i les tensions ecofeministes en el debat del peix i de la carn, entre molts d’altres.

Ara les participants d’aquest projecte cuinaran un gàrum mentre ens presenten quines són les preocupacions, els interessos, els reptes, els plaers i els sabers que conformen La Cuina del MACBA.

Participant

Marina Monsonís
Amb la col·laboració de
Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.