Divendres, 22 d'octubre del 2021

Ja fa tres anys de l’inici de La Cuina del MACBA, una cuina sense cuina i diversa en edats, interessos, classes socials, sabers i orígens culturals. Començava amb les mans a la massa i a foc lent, amb el compromís d’un recorregut a llarg termini per poder anar-se pensant. Una cuina que ha volgut anar cap a una transició ecosocial a través d’un experiment de coneixement circular i tenint en compte les vides humanes i no humanes que tan travessades estan per les violències del sistema alimentari.

Són moltes les col·laboracions, els sabers compartits i les sortides que han anat construint aquesta cuina que va començar sense cap equipament i que ara és tangible, present, especulativa, popular i postapocalíptica. Ha crescut treballant temes d’interès col·lectiu com ara cuineres versus xefs, tradició, colonialisme, plasticitat i hackeig de les receptes, rituals de proximitat, els additius, la gestió popular de les sobres, l’embolic dels segells, les plantes (invasores?) i les tensions ecofeministes en el debat del peix i de la carn, entre molts d’altres.

Ara les participants d’aquest projecte cuinaran un gàrum mentre ens presenten quines són les preocupacions, els interessos, els reptes, els plaers i els sabers que conformen La Cuina del MACBA.

Participant

Marina Monsonís
Amb la col·laboració de
Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021
La Cuina del MACBA

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.