Dilluns, dimecres i dijous, del 21 d'octubre de 2019 al 5 de març de 2020

Secundària, batxillerat, cicles formatius i centres i entitats socials de persones amb malaltia mental i/o en risc d’exclusió social

Amb motiu de l’exposició dedicada a Charlotte Posenenske, prendrem algunes de les seves estratègies creatives per construir una proposta en què es difuminin i desbordin els límits tradicionals entre la visita i el taller. Aquesta proposta situa els sabers del cos i l’experiència en el centre per tal de compartir col·lectivament noves formes d’habitar una exposició. També indaga –des de l’experimentació– sobre la reproductibilitat i el treball en sèrie, el desplaçament de l’autoria, l’alteració de l’espai, la crítica al mercat de l’art, la participació col·lectiva i l’abandonament, conceptes presents en l’obra de l’artista. És un recorregut particular pel treball artístic de Posenenske iniciat a mitjans dels anys cinquanta i que va fluctuar entre el minimalisme i el conceptualisme, l’art participatiu i la performance, la pràctica social i la crítica institucional, i que va abandonar l’any 1968 per dedicar-se per complet a la sociologia.

A càrrec de Cris Celada, Cristina Fraser, Marc Larrè i Marc Vives.

Drehflügel Serie E (Revolving Vanes Series E), 1967, vista d’instal·lació, Dia:Beacon, Beacon, New York. 2019. © Estate of Charlotte Posenenske, Frankfurt am Main. Foto: Eva Deitch, courtesy Dia Art Foundation, New York

Programa

DEL 21 D'OCTUBRE DE 2019 AL 5 DE MARÇ DE 2020
Horari: dilluns, dimecres i dijous, a les 10.30 h
Durada de l'activitat: 2h i 30min
Preu per grup/classe: 80 €

Secundària, batxillerat, cicles formatius i centres i entitats socials de persones amb malaltia mental i/o en risc d’exclusió social.

educacio [at] macba [dot] cat
Tel. 93 412 14 13


Exposició

Se suposa que els objectes tenen el caràcter objectiu dels productes industrials. No pretenen representar res més que allò que són. La categorització prèvia de les arts ja no existeix.
Charlotte Posenenske