La Pocha Nostra, considerat el grup de performance llatinoamericà de més influència en els últims deu anys, presenta en el marc del MACBA es viu, Corpo Insurrecto 3.0, una nova producció amb accions clàssiques i actuals al voltant de les transformacions corpòries.

En aquesta versió, que s’ha concebut per al MACBA amb la col·laboració del PEI, Corpo Insurrecto 3.0 denuncia, amb el llenguatge ritual de les seves accions, la cultura global, la xenofòbia, la violència del crim organitzat, l’economia en caiguda lliure, i la manera amb què aquests factors impacten en el cos humà i en les nostres idees d’identitat i nacionalitat.

Com en la majoria de les seves performances, Guillermo Gómez-Peña invita el públic a participar en les imatges creades per La Pocha Nostra per encarnar “els somnis i els malsons dels nostres temps”. A partir de la participació del públic es genera una nova iconografia que origina una “meravellosa i atropellada, però eficient, forma de democràcia radical.” Corpo Insurrecto examina qüestions tan urgents com: ¿què es “extrem” quan tot sembla ser-ho? ¿És la participació de l’audiència rellevant quan la cultura pop constantment ens convida a participar en un consumisme sense significat, i quan tots els aparells tecnològics ens demanen parlar i respondre? A qui estem responent?

La Pocha Nostra és una organització artística transdisciplinària que conforma una xarxa de suport i interrelació per a artistes d’àmbits, generacions i origen ètnic divers. El seu afany és esborrar els límits entre art i política, pràctica artística i teoria, i artista i espectador. La Pocha Nostra s’ha centrat intensament en la col·laboració més enllà de les fronteres entre països, raça, gènere i generacions com a acte radical de diplomàcia ciutadana i amb la finalitat de crear comunitats efímeres d’artistes rebels.

She Bull (Dani d'Emilia). Fotografia d'Angela Alegría

Programa

8 de juny, 19 h. Capella MACBA.
De la sèrie: Acciones psicomágicas para un mundo desorbitado
Programa d'Estudis Independients
pei [at] macba [dot] cat

Continguts relacionats

Vídeos

La meva obra és el meu cos, el meu cos és la meva obra.
Helena Almeida