Aquesta trobada neix d’un interès en el cooperativisme com a forma d’economia social i solidària amb una forta presència a Barcelona, on Sants és un barri paradigmàtic en aquest sentit.

La trobada es desenvoluparà en forma de xerrada a càrrec de la cooperativa de difusió audiovisual Drac Màgic, fundada el 1970 i creadora de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona. Ens parlaran de la seva història, la seva estructura cooperativista en articulació amb una postura feminista i com aquesta història impacta en l’actualitat.

L’espai on es durà a terme la trobada és la cooperativa de cinema Zumzeig, dedicada a la projecció i difusió de cinema independent i promotora d’iniciatives artístiques, socials i solidàries.

Coordinat per Laura Arensburg i Marianne Blanco

A Barcelona s’hi han generat històricament –i s’hi continuen generant– resistències i alternatives davant l’economia de mercat global, iniciatives basades en els valors de la cooperació i l’autogestió que creen xarxa i altres formes de treball i de consum més horitzontals i responsables. La forta presència de cooperatives a tota la ciutat ho demostra, i Sants és un barri paradigmàtic en aquest aspecte.

En un moment en què el sistema capitalista financer i cognitiu s’incrusta en tots els aspectes de la vida, és pertinent i potent girar els ulls cap a formes d’economia social, solidària i feminista, i examinar quines opcions ens ofereixen per poder pensar i construir conjuntament aquest «món en comú» on volem viure i del qual ja som part.

El Zumzeig ens remet a un mapa de la ciutat que s’està esvanint: el de les sales de cinema en procés de desaparició.

Coorganitzat:

L'Internationale. Our Many Europes. Co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union
 

Our Many Europes és un programa de la confederació europea de museus "L'Internationale" i cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea. Els membres de L'Internationale (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Moderna Galerija (MG + msum), Ljubljana, Van Abbemuseum, Països Baixos, MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona, Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie, SALT Research and programs a Istanbul i Ankara, i el Museu Reina Sofia, Madrid) i els seus socis del National College of Art and Design y (NCAD), Dublín i Valand Academy (Gothenburg University) estan presentant més de 40 activitats públiques (conferències, exposicions, tallers) des d'ara fins a maig de 2022.

Foto: Marianne Blanco

Programa

DIMECRES 30 DE GENER, a les 21:15 h
Participants:
35
Lloc: Zumzeig Cinema, carrer de Béjar, 53, Sants
Preu: gratuit. Amb inscripció prèvia

InscripcióReserva la teva plaça fent clic al botó.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68