Del 23 de juny al 9 de juliol de 2022

S’obre una convocatòria de selecció de performers per a la nova peça performativa de María José Arjona En silencio pero juntos, específicament creada per a l’exposició María Teresa Hincapié. Si aquest fos un principi d'infinit, que es podrà veure al MACBA a partir del 19 d’octubre del 2022.

Aquesta convocatòria va dirigida a persones amb experiència en el món de la dansa, el teatre, les arts vives, etc amb l'objectiu de configurar un grup transgeneracional, amb vocació diversa i inclusiva, i diversitat de constitucions físiques i identitats. El període de la performance al MACBA serà del 18 d’octubre de 2022 al 26 de febrer de 2023.

El termini de presentació de sol·licituds serà fins el 9 de juliol de 2022 i s’hauran de presentar per correu electrònic a l’adreça performers [at] macba [dot] cat.

La performance de María José Arjona En silencio pero juntos entén la pràctica de María Teresa Hincapié com un deambular que, d’una banda, precipita la construcció de presència i, d’altra banda, indaga sobre la durada, el silenci i el temps com a estratègia de resistència. El projecte desenvolupa aspectes rellevants —malgrat que, de vegades, siguin poc visibles— de la pràctica i la vida d’Hincapié. En paraules de l’artista: “És un intent per rescatar la faceta pedagògica i tendir a accions simples, com caminar o respirar, com moviments de resistència en temps on allò sagrat i el mateix cos es troben en crisi”.

En silencio pero juntos és un mapa de peregrinació i articulació coreogràfica. Es tracta de dibuixar recorreguts i al mateix temps difondre, de manera més àmplia, el coneixement que Hincapié va voler compartir com a pedagoga. La coreografia esdevé la intenció de gestar quelcom col·lectiu, una sumatòria de cossos i accions que desborden el museu, però l’inclouen com a espai d’encreuament i d’experimentació social.

Participant

María José Arjona
En col·laboració amb
Logo - El Graner

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de performers [at] macba [dot] cat.


Exposició