Divendres, 10 de juny de 2022

Proposem una conversa situada que transiti des de la Primavera Àrab fins al present del Raval, tot passant per les memòries col·lectives i l’arxiu com a acte de lluita i resistència.

Conversa amb Zahia Rahmani, directora del programa de recerca sobre art i globalització de l’Institut national d’histoire de l’art (INHA) i Marta Vallejo, membre de la cooperativa LaFundició.

Zahia Rahmani és escriptora i historiadora de l’art de formació, responsable de l’àrea d’investigació d’Arts i Arquitectura en la Globalització de l’INHA, recentment rebatejada Història de l’Art Globalitzat. Inaugurada l’any 2004, és la primera àrea de recerca dedicada als corpus crítics i a les pràctiques artístiques en l’era de la globalització. De juny a setembre, el Centre d’Estudis del MACBA acull l'exposició Sismografia de les lliutes, que mostra la seva investigació.

Marta Vallejo és una treballadora cultural interessada en els espais d’intersecció entre la creació cultural i la intervenció política i comunitària. Ha treballat al Senegal, a Egipte i a Bòsnia i Hercegovina. Des del 2018 forma part de la cooperativa de treball cultural LaFundició.

Prèviament, a les 11:45 h, Zahia Rahmani farà una breu introducció a l’exposició Sismografia de les lluites, al Centre d’Estudis i Documentació (CED), Planta 0.

El dispositiu d’Arxius possibles està dissenyat com un marc d’activació de propostes diverses, obert i atent a la participació d’altres institucions, de col·lectius organitzats i de tota la ciutadania, per explorar els límits del que considerem arxivable i per expandir les possibilitats d’accés, ús, difusió i ampliació dels arxius.

Trobada en francès amb traducció simultània. Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o dels telèfons 93 412 08 10 i 93 481 33 68.


Exposició