Filtracions pren com a punt de partida dos arxius relacionats amb la construcció de la modernitat i la modernització de l'Iran: un és l'arxiu de British Pretoleum (BP), vinculat als orígens de la companyia a l'Iran entre 1901 i 1951, quan va descobrir els primers jaciments de petroli a l'Orient Mitjà. Aquesta part de l'arxiu de BP no constitueix només un inventari meticulós de l'evolució i el creixement de la companyia a l'Iran sinó també una història sobre la modernització i la modernitat. L'altre arxiu data d'un quart de segle més tard: la col·lecció d'art occidental del Museu d'Art Contemporani de Teheran (TMOCA), que abasta des de finals del segle XIX fins a finals de la dècada de 1970. A través d'aquests dos arxius
Tabatabai i Afrassiabi aborden la reinterpretació i la comprensió de l'arxiu com a eina per investigar les condicions històriques de la política i la producció cultural, i la seva rearticulació a través de l'art. En aquest projecte, es qüestiona la noció d'arxiu, els seus límits i significats, per mitjà d'afirmacions visuals que ens obliguen a reconsiderar la impossibilitat i la incertesa de l'arxiu.

Nasrin Tabatabai i Babak Afrassiabi treballen en col·laboració amb el nom de Pages des del 2004. Han realitzat diversos projectes conjunts, a més de publicar una revista bilingüe en anglès i persa. Residents a Rotterdam, treballen tant a l'Iran com a Holanda. Els seus projectes i l'enfocament editorial de la revista, estretament relacionats, se centren sovint en moments concrets de la modernitat a l'Iran, que ells converteixen en reflexions sobre l'art i la pràctica artística contemporanis.

"Seep", 2012. Instal·lació, captura del vídeo 2, Nasrin Tabatabai & Babak Afrassiabi

Programa

Divendres 26 d'octubre, a les 18 h
Programes públics MACBA
Tel. 93 481 46 81
programespublics [at] macba [dot] cat

Exposició


Continguts relacionats

Activitats

Àudios

Conversation in the galleries with Nasrin Tabatabai, Babak Afrassiabi and Soledad Gutiérrez, curator of the exhibiton
Son[i]a #167. Nasrin Tabatabai, Babak Afrassiabi i Soledad Gutiérrez sobre "Filtracions"
29.11.2012