Alba Giménez parteix de la peça (Ir. T. nº 513) zuloa d’Ibon Aranberri per fer una reflexió al voltant de com s’articula una poètica a partir de la constricció i dels límits d’allò visible i representable. L’obra consisteix en una acció que va realitzar l’artista el 2003 tapiant amb una estructura metàl·lica l’accés a la cova d’Iritegi, a Guipúscoa. El sentit de la peça radica en el mateix acte de privació, en què l’espai es tanca i deixa de ser un interior transitable que puguem conèixer a través de la pròpia vivència per convertir-se en un territori que només podem projectar i recórrer a través de la imaginació. La impossibilitat de conquerir l’element natural pot actuar com a metàfora del fet que la comprensió, aprehensió i sistematització del món que ens envolta estan sempre condemnades al fracàs.

La presentació consistirà en un diàleg amb l'Alicia Kopf centrat en el seu projecte Seal Sounds Under the Floor; i l'artista Oriol Vilanova, que ha estat el seu tutor en aquest projecte de recerca.

Constriction / Construction s’emmarca en la col·laboració entre el MACBA i la Sala d’Art Jove durant l’any 2016 i es el projecte seleccionat en la modalitat d’investigació dins la convocatòria Art Jove 2016.

Més informació: http://saladartjove.cat/

Amb la col·laboració de:
Sala d'Art Jove
Ibon Aranberri "(Ir. T. n. 513) zuloa", 2007

Programa

DIMECRES 30 DE NOVEMBRE DE 2016, 19 h
Lloc: Espai taller
Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68