Amb motiu de l'exposició dedicada a la fotògrafa Ahlam Shibli (Palestina1970), el MACBA organitza un seminari per debatre la funció crítica de les pràctiques documentals. L'articulació de polítiques visuals específiques en el context de zones de conflicte fa pensar que la representació estètica i política mantenen una relació prou productiva. Lluny d'oposar-se l'una a l'altra, les dues formes de representació tendeixen a identificar-se. A partir d'aquestes noves pràctiques documentals parlarem també de noves formes de governabilitat.

Programa

Divendres 25 de gener, de 17 a 21 h

17 h: Polítiques documentals en l'art contemporani
T.J. Demos, crític i professor al departament d'Història de l'Art de l'University College, Londres

18 h: L'art de la desaparició: una variació palestina
Esmail Nashif, antropòleg, escriptor i crític d'art, professor a la Universitat Ben Gurion del Nègueb

19 h: Taula rodona
Amb la participació de João Fernandes, co-comissari de l'exposició i subdirector del MNCARS, Madrid; Marta Gili, co-comissària de l'exposició i directora del Jeu de Paume, París; Carles Guerra, co-comissari de l'exposició i conservador en cap del MACBA; i Ulrich Loock, escriptor i crític d'art.

Programes públics MACBA
Tel. 93 481 46 81
programespublics [at] macba [dot] cat

Exposició


Continguts relacionats

Activitats

Imatges

Vista de "The Valley" dins l'exposició "Why did you leave the forest empty!" a la Darat al Funun—The Khalid Shoman Foundation, Amman, 2010.

Àudios

Polítiques documentals en l'art contemporani
L'art de la desaparició: una variació palestina
Son[i]a #174 Alberto López Bargados sobre Ahlam Shibli
21.03.2013
Podria ser el meu dormitori (o una cosa semblant). Fins i tot les mateixes característiques tècniques: totes les parets i volums construïts en aquest mòdul de tela crua per a pintors on mesurar-me i mesurar-nos.
Pep Agut