El MACBA presenta el segon concert organitzat en col·laboració amb l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). A més del Conjunt de Percussió de l’ESMUC, hi participa el quartet d’improvisació GAO. El programa inclou en el seu repertori les obres de Jean-Luc Fafchamps, Anders Koppel, Philippe Manoury i Polo Vallejo.

En el primer concert, que va tenir lloc el 12 de gener passat, els alumnes de l’últim curs de percussió van interpretar obres de John Cage, Philippe Manoury, John Psathas i Steve Reich, amb piano, marimbes, timbals bessons i vibràfon.

El grup de Percussions de l’ESMUC neix amb la creació de l’Escola i és fruit de l’entusiasme i la necessitat d’oferir una experiència viva y real de les obres per a percussió, una família d’instruments en vies d’expansió. Des dels inicis el grup ha abordat un repertori diversificat que inclou des de Steve Reich i Iannis Xenakis a John Cage.

Els compositors també han participat en diversos concerts a la seu de l’Escola, a l’Auditori de Barcelona, i en altres ciutats del país i de l’estranger. El grup ha començat una nova etapa de col·laboració amb el MACBA per poder estrènyer llaços amb altres àmbits artístics i continuar fomentant la creativitat.

Concert de percussió de l'ESMUC, gener 2013

Programa

Dissabte 4 de maig de 2013 a les 19 h

Programa

Tocatta (1990), Anders Koppel

Interludi (improvisació)

Le livre des claviers (1988), Philippe Manoury

Interludi (improvisació)

Tactus (2006), Polo Vallejo

Interludi (improvisació)

Toutes les 4' (2013), Jean-Luc Fafchamps-

Improvisació GAO

Intèrprets

Percussions de l’ESMUC
Alexis Bourdon, Sabela Caridad, Rubén Orio, Miquel Vich

GAO, quartet d'improvisació
Electrònica: Nikolaj Kynde (electrònica), Christina Kaser (contrabaix) Pedro González (violí) Rubén Orio (percussió)

Coordinació artística: Miquel Bernat

Programes públics
programespublics [at] macba [dot] cat
Tel. 93 481 46 81
Reconstituir el desordre d’una possible ciutat. Utilitzar la maqueta no com un element de projecte sinó com una representació d’alguna cosa que ja existeix.
Jordi Colomer