Còncau és un estudi físic inspirat en l’escultura avantguardista de Pablo Gargallo (1881–1934), qui investigà la creació de volums a partir de l’espai buit, la suggestió i la inversió de les superfícies convexes i còncaves dels cossos representats en metall. Formes més i més minimalistes que mantenien els detalls extrems del cos real. A partir dels seus mètodes de treball, recreo el meu cos en un nou cos imaginari. Defineixo cada pas basant-me en l’espai buit que l’envolta, retallo el moviment i el reconstrueixo en peces, en vario els contorns i m’invento la meva silueta.

Concepte, coreografia i dansa: Roser López Espinosa
Música original: Ivo Bol
Tècnic de llums: Israel Quintero
Assistència artística: Isabel Ollé Carpintero i Susana Amarante Duarte
Agraïments: Renée Copraij, Ramon Tort, Cristina Campillà, Maria Campos, Jordi Solé, Núria Calafell i Lídia Puigdomènech

Creat en residència a La Caldera - Centre de dansa i arts escèniques contemporànies (Barcelona), Korzo Theater (l’Haia) i Dansateliers (Rotterdam). Coproducció de La Caldera i AREAtangent. Amb el suport de l’EADC, Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Generalitat de Catalunya.
Segon premi Noves Tendències del Certamen Coreogràfic Internacional Burgos - Nova York 2008.

Patrocinador principal d'activitats:
Estrella Damm
Còncau

Programa

DISSABTE 22 DE NOVEMBRE, A LES 19 h
Lloc: atri
Preu: 5 €. Gratuït amb el carnet Passi i Amics del MACBA.
Sense inscripció prèvia. Aforament limitat.

Roser López Espinosa és graduada en dansa contemporània per la MTD – Theaterschool/Escola Superior d’Arts d’Amsterdam (Holanda). El 2005 rep la beca danceWEB de Viena i s’entrena amb l’exentrenador olímpic de gimnàstica Jaume Miró. Balla a Holanda amb la Magpie Music Dance Company de Katie Duck, Marta Reig Torres i Pere Faura. A Barcelona col·labora especialment amb Àngels Margarit/Cia Mudances (Corol·la, Kolbebasar, Flexelf, Capricis) i també amb Cesc Gelabert i el cineasta Isaki Lacuesta, Iago Pericot (Mozartnu), Bebeto Cidra o Las Malqueridas. Des de 2006 ha creat peces pròpies (The Lizard’s Skin, Còncau, Miniatura, Before we Fall), que han rebut el reconeixement internacional amb premis a Masdanza, el Certamen de Burgos-NY i el Certamen de Madrid. El 2013 estrena Lowland en coproducció amb el Mercat de les Flors. Ha presentat el seu treball a diversos festivals internacionals europeus, com també a Egipte, Canadà i el Japó.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68