al

El curs és una introducció des d’una perspectiva professional al treball de comissariat i la gestió d’exposicions. Aborda la noció de projecte expositiu, revisa el concepte mateix d’exposició i també l’estat de la qüestió. S’analitzen les pràctiques expositives en l’espai públic, els projectes singulars i els diversos aspectes vinculats a la planificació, la gestió i la producció. També es tracten nocions d’imatge i de públics associats al fet expositiu.

El curs està adreçat a professionals i estudiants que es vulguin formar en l’àmbit de les exposicions, així com a artistes i altres agents culturals.

Activitat organitzada per ACCA, Associació Catalana de Crítics d’Art, www.acca.cat

Patrocinador principal d'activitats:
Estrella Damm
Vistes de l'exposició "Espècies d’espais", 2015. Foto: Miquel Coll

Programa

DILLUNS 23 I 30 DE NOVEMBRE DE 2015
Lloc: Auditori Convent dels Àngels

DILLUNS 23
16 h
Benvinguda i presentació a càrrec de Joan Maria Minguet, president de l’ACCA, i Ferran Barenblit, director del MACBA
16.15 h «La nova presentació d’art modern al Museu Nacional d’Art de Catalunya», a càrrec de Juan José Lahuerta, cap de Col·leccions del Museu Nacional d’Art de Catalunya
18 h Pausa
18.15 h «Coordinació d’exposicions. Tipologies i processos. Recorregut des de la teoria a la realitat», a càrrec de Fina Duran i Riu, coordinadora general d’exposicions d’Arts Santa Mònica

DILLUNS 30
16 h «Mediació. Processos de treball», a càrrec de Sinapsis / Cristian Añó Frohlich
18 h Pausa
18.15 h «L’emergència de generar context», a càrrec d’El Palomar (Mariokissme i R. Marcos Mota)

Se suposa que els objectes tenen el caràcter objectiu dels productes industrials. No pretenen representar res més que allò que són. La categorització prèvia de les arts ja no existeix.
Charlotte Posenenske